24.09.10  MM-enduron viimeinen rutistus. Classic-trialia Kolmperässä. Sopimus.

Mika Ahola on lähellä neljättä perättäistä maailmanmestaruutta. Ranskan Noiretablessa on myös Eero Remeksellä mahdollisuus mestaruuteen. Juha Salminen ajelee lähinnä omaksi ilokseen. Marko Tarkkalaa ei Ranskassa nähdä, mutta tieto kertoo, että Tarkkala on tehnyt jatkosopimuksen Bussen kanssa. Mika Ahola on tunnettu kalamies, ja mies myös syö kalaa. Tässä paikkana on ravintola Jelenia Gorassa Puolan Sixin aikana vuosi oli muistaakseni 1995. Mikan käsien hassu asento selittyy murtuneella solisluulla. Liukas puusilta heitti hussemiehen nutulleen. Mika tunnetaan nykyisin myös pitkästä liehuvasta letistä. Ennen oli toisin.
Kari Aho lähetti tiedotteen.
Huomenna lauantaina Classic-trial tapahtuma Kolmperässä. Alkaa klo 10 ja jatkuu iltapäivään. Kuvapoikana Nisse viimevuotisessa tapahtumassa.
Mika Kallio rikkoi aikanaan sopimuksensa Aki Ajon tallin kanssa. Samalla tuli pyllistettyä myös Hondalle ja Bridgestonelle. Tällaiset asiat pysyvät tallipäälliköiden mielessä pitkään. Osa Mikan nykyisistä vaikeuksista johtuu todennäköisesti tuosta ajasta. Hondalle ei ole mitään asiaa missään luokassa ja ei taida Bridgestonekaan kovin ilahtunut olla parhaita renkaita antamaan käyttöön. Mikä sitten on tarinan tarkoitus? Ei mikään.
 

22.09.10  MM-joukkuetrial kuvia. Vanhaa Jokamiestä. Mielipide Liiton tiedottamisesta. PM-kokous?

Mika ajaa ja faija Reksa kuvaa, hyvä yhdistelmä. Reksan kuvia Puolan reissusta; trialin kuvausolosuhteet vähintäänkin haasteelliset, noi kaasukammiokuvat ovat aika järkkyjä.
Lasse Jahn innostui tuosta "kun mitään ei tapahdu" otsikosta penkomaan jälleen laajaa arkistoa ja löytyihän sieltä vuoden 1991 Kovil Jokamies-trialin yhteispisteet (huom. ei paremuusjärjestyksessä) ja MP-taidon kisan tulokset. Lasse:

Moi, Sain -91 piirimestaruustilastostasi kimmokkeen: oheisena jokkistilasto samalta vuodelta. Yhdessä osakilpailussa voitit Erkki Petäjän nopeamman erikoiskoeajan avulla!

Siitäkin kisasta löytyisi tuloslista...T. Lasse 

Vastasin Lasselle: Moikka Lasse! Hienoa matskua, lähetä ilman muuta tulokset. Oliko 91 eka JM-vuosi? Aattelin kun Keinosen Karin nimi on listassa. t. Paavo 

Moi taas. Kyllä, -91 oli ensimmäinen jokkisvuosi. Ja luokkien nimet erilaiset. Kun ajajalistaa käy lävitse ja huomaa kuinka moni vielä ajaa käy mielessä että olisivatko kaikki mukana jollei jokkis olisi antanut uutta potkua. Kivaa että  JM:n tulisieluista  ainakin pari ovat ilmoittautuneet tulevan pyhän Classic-tapahtumaan. Alussahan meillä oli jaksoilla vain yksi vaativuustaso, vastaisikohan nykyistä Classic B:tä. T. Lasse

JM-sarjalla oli silloin sponsori: Kovil-vetokoukkutehdas. Sylttytehtaana Juha Sipilä, joka oli silloin siellä hommissa. Juhan viimeisin tiedossani oleva kilpailutulos on viime lauantailta Lahden SM-endurosta. Myös trial-tuloksissa Juha on esiintynyt tänä vuonna.
Minua lähestyi sähköpostilla eräs motukkaurheilun puuhamies. Kaverilla on kansainvälinen toimitsijalisenssi. Eli näkemystä ja kokemusta lienee yllin kyllin kentältä ja kerhotoiminnasta:

Terve Paavo

Tässä jonkinlainen kannanottoni SML:n toimintaan kuluvana vuonna, julkaise sivuillasi jos haluat.

Olen seurannut mielenkiinnolla tätä SML:n tiedotuksen farssia. Kausi on lopussa ja viimeinen virallinen liiton tiedotus kerhoille on maaliskuulta ??? Eikö sen jälkeen ole ollut mitään tiedotettavaa ? Ehkäpä uusi tiedottaja korjaa asian.

Hallitus on ilmeisesti täysin turhaan pitänyt kokouksiaan  ( viimeksi Tallinnassa 10- 12.09 ), mitään tiedotettavaa ei tänä vuonna ole ollut. Onkohan hallitus päättänyt kuluvana vuonna  jotain, vai jutellut vain mukavia Pasilan Poikakerhon kesken ?

Tarvitaanko tälläistä hallitusta ? 

Toimitusjohtajien palli on viimeaikoina ollut aika keikkuva (nokia ym,), pitäisiköhän meidän jäsenkerhojen vaatia tulosvastuuta ja selvää johtamista meidän liiton toimitusjohtajalta ? Rehellisyyttä tunnustaa puutteet ja väärät reagoinnit ja kannanotot asioihin, joista ei välttämättä ole oikeaa tietoa, syystä tai toisesta. Ei henkilöstön lisääminen ole ratkaisu ongelmiin, jos ammattitaito puuttuu. Ennen liiton toimisto hoiti asiat neljän henkilön voimin, nyt kahdeksan + Finnmoto Race, ei pysty samaan.

Jotenkin tuntuu siltä, että SML ei tarvitse kerhoja toimintaansa, riittää kun hoitaa oman virkansa ( kuten ennen itäisessä naapurissa tuottamalla lämpöisen jätöksen). Kerhot vain häiritsevät toimiston virkamiehiä heidän tärkeässä työssään johtaa ja kehittää Moottoriurheilua Suomessa . Olen aina kuvitellut että SML on verovaroilla tuettu organisaatio jonka päätehtävä on moottoriurheilun kehittäminen ja johtaminen, kuten nykyään on muotia sanoa, tulosvastuullisesti. Nyt puuttuu sekä tulos että vastuullisuus. Pitäisiköhän tulla alas sieltä SLU:n tornista katsoa asioita kentän tasolta. Hyvänä esimerkkinä " virkamiehistä " puhelinaika toimistoon ?? Mitäs kun ollaan maailmalla ja olisi viikonloppuna tarve saada esim. kopio lisenssistä faksattua järjestäjälle ? Kuinka toimitaan ?

Sääntöjen noudattaminen ? Liitto itse rikkoo Urheilusäännöstöä omilla päätöksillään mm. SM- kilpailuiden kohdalla.

On paljon muitakin asioita liiton toiminnassa, jotka ihmetyttävät, mutta niistä joskus myöhemmin. 

Melkoista tekstiä, jonka itsekin allekirjoitan täysin. Vuosi sitten Liiton kevätkokous hyväksyi strategian vai oliko se tragedian, jossa puhuttiin avoimmuudesta. No se siitä paperista, taisi olla paperin väärinkäyttöä.
Tuohon yllä olevaan liittyy vähän tämä PM-kokousasiakin. Vuosittain Pohjoismaiden liitot pitävät yhteisen kokouksen, jossa sovitaan yhteistyökuvioista ja säännöistä. Meiltä ei näköjään tarvitse lähteä trial-puolelta ketään. Toisaalta eikös se ollut niin, että kyseessä on avec-tilaisuus. No kyllähän se lisää tiimin asiantuntemusta laajasti. Kuka muuten maksaa avec'ien matkat ja illallisen?
 

20.09.10  HäMK:n Hämeen trial Nokialla. Muutama kuva.

Samu Räsänen on ollut kuvapoikana MM-joukkuetrialtarinoissa maailmalla (Offroad champions sivuilla ja TodoTrial-sivuilla:  TDN en fotos:). Jatkoksi sopii hyvin lauantainen Hämeen trial. Tässä muutama muu kuva. Tulokset ovat varmaan siinä vanhassa sähköpostiositteessani, mutta www.finntrial.fi tietää tietenkin kaiken.

19.09.10  HäMK:n Hämeen trial Nokialla.

Lapset ovat terveitä kun ne leikkii. Lasten ikäjakauma on sitten toinen kysymys, Reima ja Leevi pärskivät. Hemppu voitti Nokialla, Jussi toinen ja Mika kolmas. Flunssa kaatoi minut petiin, palataan kuvien ja tulosten kanssa pikaisesti.

15.09.10  Silloin ennen, kun mitään ei tapahdu nyt????

Kaivelin vanhoja korppuvarastoja. Ainoa oikea osoite niille olisi roskikseen (Meni muuten satoja kappaleita). Mutta näinkin mainio kuva Joasta ja Johanista jossain mm-trialissa oli pakko laittaa näkyville. Samoista korpuista löytyi lopputulokset vuoden 1991 piirin trialsarjasta. Tässä linkki.

12.09.10  Lassen Classic-tapahtuma. MM-joukkue-trial.

Hyvännäköistä porukkaa Lassen ekassa classic-tapahtumassa. Motukkamiesten ikähaitari oli Mikko 8v viiva Hyde 72v. Juhlakalu Lasse siinä välissä 70v. Kunniavieraana paikalla oli Antti 80v, joka on nyt ajanut motukalla 69 vuotena peräkkäin. Hei se on kuuskytyhdeksänvuotta!! Pulla oli tehnyt hienon kepin Lasselle, ei vaan vielä taida Lasse olla sen tarpeessa. Vanhan hyvän ajan, joka on muuten huonon muistin ja hyvän mielikuvituksen tuotetta, vakio  ym. mopedeja oli myös roudattu paikalle. Iso Kiitos tilaisuuden junailijoille. Muutama kuva, osa on Markku Rinteen ottamia. Kerätyt pisteet tässä.
Petteri Leppänen sähkötti:

Kiitos runsaalle osallistuja joukolle sekä tietysti taas tunteja ja tunteja puurtaneille ratamestareille (Lasse, Hanski ja Tusse) kaikkien osallistuneiden puolesta. Sekä ERITYINEN KIITOS meidän "viralliselle katsojalle", joka palkitsi Lassen tapahtuman alussa Gotlannin saaren puustat tehdyllä näyttävällä kävelykepillä, jossa on erityinen "kyy lovi" sekä tapahtuman lopussa eniten pisteitä kerränneen sinnikkään taistelijan "erityispalkinnolla".

Classic-trial ryhmä on tehnyt kyselyn, jonka tarkoituksena on parantaa tapahtumaa tulevina vuosina, tässä linkki kyselyyn lue ja vastaa.

Trialin mm-joukkuekisa ajettiin tänään Puolassa. Trialscentralin kuvassa Suomen joukkue Hemppu, Mika, Samu ja Jussi. Kaverit tsemppasivat hyvin, tuloksena viides sija. Noin periaatteessa sama kuin viime vuotinen neljäs; Eliitistä pudonnut USA oli niukasti parempi kuin meikäläiset. Ruottalaiset hävisivät kuitenkin nyt selvästi, huh heijaa. Joan johtama Norja oli aivan ylivoimainen tässä kv-luokassa, mistä meille saataisiin tällainen valmennusmetodi? En ole tänä vuonna halunnut ottaa kantaa noihin Kansainvälisen Moottoriliiton juttuihin, tekivät viime vuonna selväksi, että esimerkiksi Italiasta löytyy paljon enemmän hyödyllisiä toimittajia. Perskules kun en ole sattunut näkemään niiden tekemiä juttuja suomalaisissa julkaisuissa, mutta varmasti niitä on, täytyy olla kun KV-liitto sanoo niin, usko nyt Paavo, että itskut hoitaa nää jutut Suomeen. USKON, nyt en enää koskaan puutu. Lukekaa loput niistä itskujutuista.

10.09.10  Jaakkovaakko. Paavo. MP-taito. Tuna/ I Lasse Jahn Classic-trial tapahtuma.

Kiva kun tulee palautetta, todistaa, että näitä sivuja lukee muutkin kuin minä ja vaimo (jota kyllä hieman epäilen, siis lukemisesta). Nyt Jaakkovaakko lähestyi tuosta alla olevasta Antin kuvatekstistä, Jaakkovaakko:

Morjes Kymis!

Kiitokset taas hienosta pläjäyksestä, sekä sinulle että Lasselle!  Arvelit kuvassa olevaa syntymäpäiväsankarin pyörää 175 Husqvarnaksi, tosin kysymysmerkillä evästettynä.  Sellainen se toki saattaa ollakin.  Minullakin ehti 60-luvun lopussa noita ko. pyöriä muutama käymään, ja muisti tarjoilisi sen sylinteriä kapeammaksi rivoitukseltaan, ja samoin muisti tarjoaisi viritysosana silloin myydyn "korkeapainekannen" ripojen olleen yksisuuntaiset koko kannessa, tuossahan on laitimmaiset haukkaamassa ilmaa sisäänpäin.  Ettei vain olisi 248 Lindström tuo kuvan peli?

Silloin sanottiin noista viritysosista että pitää olla "korkeapainekansi ja matalapainerenkaat", eli ei mitään uutta tämän päivän trialmotukoissa?

Terveisin muistiaan testaillut  Jaakko(vaakko)

 Täytyy tunnustaa, että Jaakkovaakko on täysin oikeassa; Antin motukkaluettelossa on todellakin tuolta ajalta yhtenä Lindström 248!

Sanotaan, että ihminen ei rakasta mitään niin paljon kuin oman nimensä näkemistä painettuna. (Työelämässä tuo tuli aikanaan hyvin todistetuksi 3M:n asiakkaan nimellä painetuissa muistilapuissa. Asiakkaat jopa soittivat ja kyselivät lisää!!) Tänään minä sain briljeerata eräässä varastomyynnissä. Pitäisikö tuo ottaa oikein yöpöydälle varmuuden vuoksi, jos vaikka herää aamuyöstä? On se vaan niiiiiin hieno, siis tuo hiomakone.
Tässä mennäänMP-taidon keskiviikkoyhteisharjoituksissa . Jussi Seppänen on kehittynyt kuskina vallan huimasti kesän aikana, harjoitus tekee mestareita. Tässä lista kerätyistä pisteistä. Muutama muu kuva tämän päivän aiheista.
Tunturi Trial Special alkaa pikku hiljaa mennä nippuun. Ihan vaan muistutuksena mistä lähdettiin. Mutta nyt tähän projektiin tulee paussi Lassen sunnuntaisen classic-tapahtuman vuoksi. Tässä linkki.

08.09.10  Antti Syvälahti 80v.

Suomen trialin "Grand Old Man" Antti Syvälahti täyttää tänään 80 vuotta. Antti oli ensimmäinen trialin Suomen mestari vuonna 1960 eli 50 vuotta sitten. Yllä oleva kuva Jahnin Lasselta, siinä Antilla alla 175 ksm (?) Husse. Lasse oli tänään soitellut Antille:

Moi, Soitin Antille, kaikki hyvin. Viettää illan perheen kanssa venekerhon tiloissa. T. Lasse

Sain jossain  vaiheessa Antila kopiolistan hänen motukoistaan. On aika mielenkiintoista tutkittavaa. Nimet joita dokumentissa esiintyy ovat eräänlainen Suomen kuka on kuka motukkaimmeiset. Tässä tämä dokumentti.

Varmaan kaikki trial-ihmiset, eikun kaikki motukka-ihmiset yhtyvät onnitteluihin päivänsankarille. Onnea Onnea Onnea Antti!

06.09.10  Moottoriliitto toimi kuten sen odotettiinkin toimivan. Viestintävastaavalle oli eduksi tietämättömyys moottoripyöräurheilusta.

Tässä tiedote. Kokeilkaapas vaikka www.google.fi kuinka monta hittiä saatte liittyen henkilön ansioihin motukkapiireihin. Minä en löytänyt yhtään. Mutta niinhän se oli, että motukkatietous ei ollut vaatimuksena. Hieno juttu Kurre! Tästä on taas hyvä mennä eteenpäin. On tää niin perseestä.

Tämähän oli ns. huipputiedote Moottoriliitolta. Me kaikki olemme vain odottaneet tätä. Ei muuten tullut meille tiedote, mutta selitin mekaniikan täällä jo aikaisemmin miksei. Ei muuten näy muuallakaan  alan julkaisuissa. Ei kait vain ole yritetty hiljaisesti ohittaa asiaa? On tää niin  perseestä Kurre.

05.09.10  Motukkaurheilun surullisena päivänä myös jotain positiivista: Enskajannut Turkissa. Hvervenbukta vielä kerran2. Sisun potkupyöräilyä. Reppu.

Mika Ahola (yllä vasemmalla) aina vaan lähempänä E2 kultaa. Antti Hellsten (yllä oikealla) vakiinnuttaa paikkaansa palkintopallilla. Eero Remes (alla vasemmalla) varmisti ensimmäisen MM-mitalinsa, vain väri on vielä sinettiä vaille. Juha Salminen ja Marko Tarkkala (alla oikealla)? Ei se peli vaan toimi, mahtaa olla aika turhauttavaa. Kari Aho sähkötti tiedotteita.
Max Angelma, nuori trial-kuski ja valokuvauksen harrastaja ammattitasolla, sähkötti:

Morjensta, jotta saatais "Hvervenbukta vielä kerran" - vielä kerran niin tuossa on linkki muutamiin mun ottamiin kuviin PM-kisoista. :)

http://www.flickr.com/photos/masse_/sets/72157624877253802/

terveisin,

Max Angelma

Näinhän siinä sittenkin kävi, Sami sähkötti:

Moro, Sisu ajelee filolla...

http://www.youtube.com/watch?v=oOoOsMdnhRA

Samppa

Jouni Anttila sähkötti: Terve Paavo

Laittaisitko sivuillesi vihjeen löydetystä repusta, löytyi eilisen kisan jälkeen Tervakosken varikolta. Kyselyt minulta 040 7363039 Jouni Anttila Kiitos etukäteen. t. Jouni 

04.09.10  C-cuppi Tervakoskella. Sänkeä. MM-enska. Trumppa.

Kauko Kuusinen lähetti Tervakosken C-cupin tulokset. Yhteispisteet päivittyvät tuohon vasemmalle tässä viikon vaihteen aikana.

Yksi ihmisen suurista iloista on päästä sänkipellolle ajamaan crossi-tai enskamotukalla. Hommaan taitaa tulla vielä pieni ripaus lisää, kun sänkeilee classic-Pässillä. Muutama kuva.
MM-enskassa hyvä päivä suomalaisilla: Mika Ahola ykkönen, Eero Remes ja Antti Hellsten kolmosia. Tulokset täällä.
 
Sänkipellon laidalla kasvoi tämä kukkanen. Aivan upea Trumppa, jossa ns. springer-napa. Taitaa tuossa engelsmanni rekkarissa lukea, että 1953 6T. Toinen kuva.

03.09.10 Ilta Mistä saataisiin rahaa jalkapallolle?

Katseltiin telkusta Moldova-Suomi potkupallo-ottelua. Lopuksi heräsi kysymys, että eikö meiltä suomalaisilta todellakaan löydy 47 miljoonaa euroa, millä päästäisiin tasapeliin Moldovan kanssa. Voitto vaatisi kuulemma 83 miljoonaa. No huomenna suomalaiset voittavat, mutta ei taida Mika Ahola ja Juha Salminen & kumpp. odottaa noita miljoonia Valtiovallalta. Mahtaisiko tulla edes euroja miljoonien sijaan. On tämä urheilu perseestä.

03.09.10  Enduro-miehet Turkissa. Jackson Goldstone!!??. Voi Paavo mitä teit.


Enduron mm-sarja jatkuu viikonvaihteessa Turkissa. Eka kerta kun siellä ajetaan ememenskaa. Kuvissa mennään hieman ajassa taaksepäin, mutta osittain ympyrä sulkeutuu. Juha (ylempi kuva) ajoi vuoden -(86) -96 Sixissä Hämeenlinnassa Hussella, Turkissa Juhan pelinä on Husse, jossa ei enää juurikaan näy BMW-logoja. Mika (alempi kuva) ei ole palannut Temmille, mutta italialaiseen tiimiin kuitenkin. Mikan pitkä yhteistyö itskujen kanssa jatkunee myös ensi vuonna, näin ainakin "viralliset" huhut kertovat. Tässä Kari Ahon sähköttämä tiedote Juhan, Mikan ja Markon puolesta. Marko muuten oli (neljävuotias) teini Hämeenlinnan Sixin aikoihin.
Mutta, mutta, mutta on se niin sääli, että Valtterin, Eeron ja Antin puolesta ei se Moottoriliiton virallinen viestintävastaava lähettele tiedotteita. Minua harmittaa se, että viime sunnuntaina en ollut tarkkana ja Antti Hellstenin kakkossija WEC'cin junnuluokassa jäi huomiotta.
HUOM. Oli mulla noi vuodet ihan sekaisin, vanhuusiän dementia varmaan. Onneksi Salmisen Kari korjasi. Kiitos ja sorry.
Niin, kukas tämä Jackson sitten on? Näyttäisi olevan viisivuotias pikkupoika menossa lastentarhaan ja nimenomaan SUORINTA tietä.
Ossi Mertsalmi sähkötti :

Terve Paavo
Potku pyöristä pieni video tässä...
http://www.pinkbike.com/video/147106/
T.Ossi Mertsalmi

Pitäisiköhän sittenkin Sisulta piilotella noita pelejä? Näyttää aika huimalta touhulta.

01.09.10  Vehoniemi. Pulu. Hämeen trial. Päivän pääasia.

Käytiin Vehoniemen ajoneuvomuseossa. Esillä mm. Veikko Värisen ajama Norton Manx 500cc rr-kilpapeli. Oheisessa kuvakavalkaadissa viimeisessä kuvassa ns. potkupyörä. Meilläkin Sisulla on pari hieman uudempaa, mutta on joku keksinyt saman asian jo aikoja sitten. Sisun ja potku Monty.
Meillä on tuossa pihassa rullalautaramppi ja trial-kiviä. Viimeisin käyttäjä näytti olleen pulu. Muutama kuva pulusta.

Hämmeessä ajellaan trialia kohta (18.9). Kisan weppisivut tässä. Sen lisäksi Jukka Pylväs sähkötti Trialin ja Rockin sympioosista. Jukka:

Morjens Porukat,

Nyt on tarjolla jotain uutta ja erikoista Nokian SM-Trialissa la 18.09.2010! Luvassa on livemusaa, puffetti ja juttua trialista sekä tietysti kuljettajahaastattelut heti tuoreeltaan. Viihdeyhtye Statue aloittaa rock?n rollin jauhamisen n. klo 11. Ensimmäiset kuskit saapuvat paikalle n. klo 12.30. Yleisö näkee tapahtumapaikalta loistavasti kaksi kaksoisjaksoa, jotka ratamestarin mukaan ovat "näyttäviä". Kyseessä on siis perinteinen jaksopaikka Porintien kupeessa, Kyynijärventien varressa. Kulku autolla jaksoille nro 8-11 tapahtuu Kankaantaan liittymän kautta, opastus liittymässä. Tervetuloa, vapaa pääsy!

Mopo&jytä-terveisin, Jukka Pylväs

Ruuvi, siis kuvassa etualalla, tuunauksen jälkeen. Jotkut koiraihmiset puhuvat trimmauksesta, mutta me motukkaväki tietenkin tuunauksesta. Aivan, se pääasia tänään. Entinen morsiammeni Aila, kuvassa taustalla, oli tänään elämänsä ensimmäistä päivää eläkkeellä. Ei hevin uskoisi. No hänen entiselle sulhaselle tapahtui tänään samaa, että sillälailla.

29.08.10  Hvervenbukta vielä kerran, niinpä. Hanskin Francis-Barnett. Enduro-kuskit menestyivät Kreikassa.

Reima Karjalainen sähkötti:

Moi, meinaa aina unohtua nämä tärkeät kannustajat ja apumiehet. Valtaosa kuvista on Tarja Mäkelän kuvaamia, kiitokset. "Isot pojat" keksi miten haastavat jaksot ajetaan. Kuski sitten vain odottaa puun takana valmiina loikkaamaan kyytiin, kuvat 300, 304 ja 305. Terveisin kaikille trialisteille Reima

Tässä kuvakavalkaadi.

Hannu Alaja on keskittynyt b-kirjaimella alkaviin trial-motukoihin. On Beta, BSA ja Bultaco. Talliin on nyt tullut lisää myös Barnett vuodelta 1957, tosin siinä on pieni alku Francis, mutta b-motukka kuitenkin. Kyseessä on englantilainen, etten sanoisi peri, laite. Moottori on tuo kuuluisa Villiers'in tekemä, joka alunperin suunniteltiin maalaiskätilöiden kulkuvälineeseen. Kuvakavalkaadi Hanskin pelistä. Linkki myyntiesitteeseen.
Kuvakavalkaadissa myös pari kuvaa Sunbeam-merkkisestä motukasta, tuli kuvattua Mäntynummen Shellillä Lohjalla. Upea laite.
Eero Remes ajoi hyvän viikonvaihteen enduron mm-kisassa Kreikan Serresissä. Mukavasti meni myös muilla suomalaisilla, Kari Aho sähkötti nyt kaikkien puolesta. Missä muuten on se Moottoriliiton hakema viestintävastaava? Vai hoitaako hän ihan jotain muuta, kuin suomalaisten kansainvälisiä juttuja? Ei tainnut esimerkiksi PM-trial Norjassa ylittää Liiton tiedotuskynnystä. Kari Ahon tiedote tässä.

25.08.10  Hvervenbukta vielä kerran. MM-joukkuekilpailut. Eka ADSL. EMK:n talviharjoittelut.

Tämä kuva oli jo esillä joskus. Se on otettu Norjan PM-kisassa vuonna 1990. Paikkana oli sama Hvervenbukta kuin tänä vuonnakin. Kuusisen Jukka, musta kypärä kolmas vasemmalta, oli nyt Vetskuluokan pronssilla. Voittaja Magnus Liljeblad löytyy myös 90-vuoden tuloksista. Lasse Jahnin mukaan vuoden 90-kisa oli ennätys suomalaisten osanoton puolesta kansainvälisissä kisoissa. Tulokset tulivat vähän vahingossa vastaan, mutta kivahan noita on katsella. PM-tulokset. 50cc-tulokset. Kuva_1 Petskun kadonnut käynnistyspoljin. Kuva_2 Samppa luukuttaa piikin Fanticilla mäkeen.
Tomi Konttinen sähkötti Moottoriliitosta syksyn MM-joukkueista:

Trial- joukkueessa ajavat viime vuoden tapaan Henri Himmanen, Jussi Haapanen, Samu Räsänen ja Mika Kivelä. Sama joukkue ajoi pari viikkoa sitten PM-kilpailussa Norjassa kolmanneksi. Joukkue-MM ajetaan Puolassa 12.9.

Koko joukkuevalinta tässä.
Tuli vastaan myös kuitti ostamastani adsl-purkista hinta 2190 markkaa, melkein 400 euroa. Laite oli Nokian valmistama, sen ohjelmointi oli melko monimutkainen. Kuviteltiin, että jos nuo yleistyy, niin pystymme tekemään tiliä asennuksilla. Vaan kuinka väärässä sitä oltiinkaan. Meni pari vuotta ja purkit hakivat itse automaattisesti asetukset. Tuosta adsl-avauksesta on nyt yhdeksän vuotta!!!! Kehitys on ollut valtava. Itse siirryin tällä viikolla kotona mokkula-liittymään, lanka adsl jäi pois. Kohtalon ivaako, mutta tuo mokkula on myös Nokia-merkkinen. Yhteistä noiden yhdeksän vuoden takaisille asioille on, että yhteys pätkii. =:-(
Trial oli Espoon moottorikerhon yksi vahvoista lajeista. Perinteisesti harjoittelu tapahtui Friisilän kallioilla ja Rudarin rinteillä. Kolmperä oli tietenkin yksi paikka ja ajettiin siellä muutama SM-kisakin. Yhtenä talviharjoitteluoaikkana oli Varubodenin vanha rautakaupan varasto Kirkkonummen asemalla. Hauskaa asiassa oli, että Varukka halusi ehdottomasti vuokrata tilan moottorikerholle, että kilpaileva rautakauppa ei pääsisi alueelle. No nykyään siinä on Kirkkonummen Lidl. Varukka on samassa paikassa kuin se tuolloin siirtyi  ja kilpailija K-rauta Jorvaksen tien vieressä. Eikä moottorikerholla ole enää talviharjoittelupaikkaa. Siivotessa tuli vastaan Länsiväylässä ollut koko sivun juttu. Tässä peedeeäffä. Niin yllä olevassa kuvassa ei ole Timo Välisalo vaan veljenpoika Tapio "Tappi" Välisalo.
Myöhemmin lähes koko EMK:n trialporukka siirtyi MP-taitoon.

22.08.10  Joukkue SM-trial Muurame/JMU. Sähköpostiosoite.

Markus Kulmalan tyylinäyte lauantain joukkue SM-trialissa. Markus ajoi voittaneessa Helsingin MK:n joukkueessa. Martti Malmberg joukkoineen oli kasannut hyvän tapahtuman, jossa etenkin jaksot saivat kiitosta. Ehkä paras lausunto oli Timo Sirkiän; Voitaisiinko jatkossa järjestää kuusi SM-joukkuekisaa ja vain yksi henkilökohtainen vuosittain. HMK siis voitti ja MP-taidon "kokenut" joukkue kakkonen, joukkueen keski-ikä oli muuten 41v. Vantaa pinnisti kolmanneksi. Joukkueiden suuri määrä oli iloinen asia ja taisi siellä olla mukana yksi uusikin kerho. Hienoa!
Tulokset Jaksokohtaiset tulokset.    Ns. ranking-lista, vaikka Saku ei tästä oikein pidäkään, mutta mielestäni se antaa kuitenkin kuvan jokaiselle missä mennään. Muutama kuva.
Nykyinen nettiliittymäni päättyy tämän kuun vikapäivä. Älkää enää käyttäkö sitä (paavo.kymalainen ät nbl.fi) enää. Tuossa vasemmalla on käypäinen osoite. Sähkötelkää siihen, mielummin runsaasti.
 

19.08.10  Jarno Saarisen näyttely. U2. Lumilauta?. Bike-trial Jyväskylä. Linköping kuvia.

Käytiin Olympia-stadionilla olevassa Urheilumuseossa Jarno Saarinen näyttelyssä. Esillä on Jarnon motukoita, kuvia, palkintoja, ajovarusteita, video-esityksiä ym. Kannattaa käydä. Olenko muuten koskaan kertonut tätä: Kysyin Hämeenlinnan Sixin aikana italialaiselta Jarno Boanolta mistä hänen etunimensä on kotoisin. Jarno B. vastasi: Hei Paavo olet suomalainen, kyllä sinä tiedät. No niin tiedänkin, koska meidän juniori on Jarno. Oheisessa kuvakavalkaadissa on kuvia myös valokuvista, jotka ovat copyright alaisia.
Museokäynnin yhteydessä näimme U" konserttia varten tehtävän lavan. On muuten perkeleen iso juttu. Sivuaa myös trialia, kun Ossi Jahn oli yhden PekkaNiska-nosturin puikoissa. Muutama kuva, nuo kaukokuvat on otettu Urheilukadulta, hämähäkki näkyy yli Stadionin reunojen!!
Monet varmaan tietävät meidän perheen yhteyden lumi- ja rullalautoihin. No Urheilumuseossa on kummastakin esimerkki. Aika sympaattinen tuo Mistral remmisiteineen. Rullalauta vaikuttaa ns. marketti-laudalta, mutta ovatpahan esillä. Sinällään urheiluihmiselle on pysyvässä näyttelyssä katsottavaa vaikka kuinka paljon. Minun mielestä sieltä puuttuu vain Heikki Mikkolan MM-crossikulta motukka. Niitähän oli Husse ja Yamaha. Yamahoiden kohdalta tilanne on synkkä; tehdaspelit tulivat alkuvuodesta Japanista ns. carneella. Kauden jälkeen motukoita ei lähetetty takaisin Jaappaniin vaan publikaanien vahtiessa laitteet murskattiin tuhannen pi..un päreiksi.
Mika Mäkinen sähkötti tärkeää bike-trial asiaa:

Biketrial SM3. Moro Paavo!

Viitsitkö laittaa myös sinun sivuille tietoa biketrialin SM3 osakilpailuista, jotka pidetään Jyväskylässä. Lisätietoa siitä, sekä pistetilanne kahden kilpailun jälkeen nähtävissä tuolla -> http://www.fintrial.com/

parhain terveisin,

Mika Mäkinen

 
Tomi Alajoki sähkötti Linköping-kuvista:

Linköping kuvia Hessun sivuilla: http://ne.kuvat.fi/kuvat/

Tomi

16.08.10  PeeÄm trialit Norjassa. Linköping vielä kerran.

PM-trial ajettiin viikonvaihteessa Oslon Hvervenbuktassa. Maasto poikkeaa aika paljon siitä mihin meillä Suomessa on totuttu. Toisaalta ratamestari oli aika totaalisesti pielessä jaksojen vaativuusasteen kanssa. Trialissa on tarkoitus pyrkiä puhtaaseen suoritukseen eli nollaan. Kun parhaimmillakin nollien ja vitosten suhde on 8:18 tai 8:20 niin jotain on pahasti pielessä. No sille emme enää voi mitään.Emil Gyllenhammar voitti ja meidän Hemppu oli kakkonen. Ei voi ainakaan kuvan perusteella moittia Hemppua yrityksen puutteesta, Mikko Hanninen toimi sekä reppurina että Suomen joukkueen johtajana. Muuten tämän kolmosjakson ajoi yhden (1) kerran kuski alle vitosen! Sama tilanne oli myös jaksolla 12, koko kisan aikana vain yksi suoritus alle vitosen. Tässä linkki tuloksiin OMS:n sivuille.
Muutama ajokuva, en viitsi niitä sen enempää kommentoida, trialiahan niissä ajetaan.
Palkintojenjaoista ja joukkueista kuvia. Nämäkin aika itsestään selviä.


Killestä ja muistakin peeämän-trialintaustoista hieman tarinaa.
Tomi Alajoki sähkötti: Voittajien on helppo hymyillä Linköping'issä. Olen samaa mieltä ja minulla on kunnia vielä tuntea nämä "heput".

11.08.10  MP-taidon yhteisharjoitukset. Vasalemma trial Virossa.

MP-taidon yhteisharjoitus Vuohimäessä keräsi mukavan määrän treenaajia. Merkittävää oli junnujen suuri määrä, nyt suunta on oikea. Tässä Sami kivellä. Muutama kuva.
Madis Meibau sähkötti viikonvaihteen Vasalemman kisasta:

Terve Paavo,

I just wanted to inform you that this weekend will take place trial event in Estonia Vasalemma and if possible maybe you can put it on your website.

 

About the event: From 14-15 August will take place Vasalemma trial in Vasalemma Estonia. It is our 5th years anniversary event. Everybody is welcome to take part. In 14 august there will be Latvian open championships 4th stage. 15th August there will be Estonian and Baltic open championships 3th stage.

It is possible to take part with motocross bike or enduro bike on both days in special class called “freeclass“.

Info about the event is  available in http://www.gasgas.ee/

Hope to see everybody in Vasalemma!

Kind Regards,

Madis

Kilpailun lisämääräys. Kilpailun mainos pdf.

10.08.10  Lars Jahn Classic-trial. Linköping Classic. Eput Forssassa. Mini-trial nostalgiaa.

12 syyskuuta Vuohimäessä on merkkitapaus, jälleen. Pidetään "I Lars Jahn Classic-trial tapahtuma". Tässä kutsu ko. tapahtumaan. Tule Sinäkin paikalle, kaikki kaverisi tulevat kuitenkin!
Ruottin Linköpingissä oli tämä neljäskymmenesviides (totaali) classic-tapahtuma. Meikäläiset olivat hyvin edustettuina kerätyissä trial-pisteissä.
 
Juha Oja sähkötti:

Morjens trial-porukat,

Eput kävi täällä Forssassa, ja pitihän sitä trialia kokeilla ihan kuvausryhmän voimin..kevättalvella sit telkkarista nähdään, mitä ovat saaneet aikaiseksi:) Hyvää lämmittelyä ennen keikkaa, joka oli tämän jälkeen..

Juha

Muutama kuva.

Jorma Vasama oli aikanaan Bensowilla pomona. Jorma oli mini-trialin tulisieluja. Suomalaiset mopotehtaat; Solifer, Helkama ja Tunturi tekivät omat vakiominitrialit. Yllä on takapuoli sen aikaisesta mini-trial jaksokortista, Esa Murtola antoi tämän minulle toissa viikonvaihteessa Tervakoskella. Nykyisin sanottaisiin, että onpa monta Brändiä esillä. Minä sanon nyt, että oli hienosti hoidettua markkinointia. Pankaas muuten kookleen halusanaksi Jorma Vasama. (yli 20000 hittiä!!)

08.08.10  Vammalan MK:n  SM-trial.

Henri Hemppu Himmanen hyppyyttää Betaa Vammalan maastoissa. Samuli Magga oli taas mukana reppurina. Vetskujen voittaja Jukka Kuusinen seuraa taustalla. Jaksotuomari Mika Jokisella käsi edelleen nyrkissä nollan merkiksi.
Ville Lehtosella kaikki pelissä. Porras oli aika mittava. Ville voitti junnu-luokan. Timo Setälä lähetti tulokset. Muutama kuva.

05.08.10  Nummelan junnut. Juha töihin. Vammala SM-trial. YLE Areena. Doping.

Nummelan Moottorikerho järjesti keskiviikkona Höytiönnummen junnuradalla kokeilutilaisuuden. Paikalla oli lainaksi ja kokeiltavaksi junnuille sopivaa kalustoa ja ajovarusteita. Moottoriliitto oli myös mukana järjestelyissä. Hannu Häkkälä on kaikille endurokuskeille tuttu, Hanski on Suomen edustaja myös Euroopan liiton endurokomiteassa. Hannu pyöri paikalla tyytyväisenä, tapahtuma sai runsaan osanoton. Suvi Lukjanov "Sumppa" on ilo myös isien silmille. Kaksi viimeistä em-osakilpailua voittanut Roni Nikander oli  paikalla auttamassa junnuja. Näitä vaan lisää!! Muutama kuva.
Jokke ja Juha, Juha ja Jokke. Juhan jalkavammat alkavat olla takanapäin. Kari Aho sähkötti.
Aika kuluu nopeasti. Kesätauko on ohi ja SM-trial palaa tositoimiin. Huhu kertoo, että paikalla on myös aivan uusi nimi Eliitissä!!! Kyllä kannattaa ajella Vammalaan!!
Tällainen "helmi" löytyi Ylen arkistosta. Classic-miehille vanha tuttava (siis ei vanha vaan pitkäaikainen) siellä kertoilee motukoista. Kiva juttu, kannattaa katsoa.
 
Kirjoitin alla olevan tekstin muutama aika sitten. No, mitään siihen lisäämättä mutta muuttamalla Norjan tilalle Ruotsi niin juttu on aika oikein. Mutta mulle ei tartte tulla väittämään, että Ruotsissa olisi doping'ia, ei siellä ole ei, ei, ei. Uskokaa nyt jo!!!

"Ollut tässä hieman päivitystaukoa. Kesäloma nääs. Mutta mutta ylivoimaisesti tärkein tapahtuma tässä viime päivinä on ollut tämä DOPING. Kaikki, siis kaikki, maailman ihmiset tietävät, että Pohjoismaista VAIN Suomessa harjoitetaan dopingia. Tämän tiedon ruottalaiset ja norskit ovat takoneet ihmisten päihin. Siis Ruotsissa ja Norjassa EI ole dopingia. Ei ole, se (doping) on vain suomalaisille kuuluva ominaisuus. Ei Norjassa ei ei ei. Tämän uutisen täytyy olla suomalaisten salajuoni, koska Norjassa ei ole dopingia. Ja se, että ruottalainen sai jo aikaisemmin tänä vuonna varoituksen, niin on myös suomalaisten pahantahtoisuutta. Uskokaan nyt jo ihmiset, että Norjassa ei ole dopingia, ei tartte tulla mulle muuta väittämään."

01.08.10  Tervakoski rules I. Tervakoski rules II. Tervakoski rules III. Hämeen Bike-trial SM-kisa. Mika Aholan seikkailuja Italiassa.

Punainen Tuna, sininen savu ja Mick Andrews-moodi. Tämän täytyy olla Tervakoski Classic-Finntrial tapahtuma. Loistavat reitit, mukava porukka. Tässä muutama muu kuva.
Kari Männikkö sähkötti ja lähetti kuvia: "hellejumppaa ja pörinää"

käytiin tervakoskella treenailemassa ja olihan siellä metsässä monenlaisia pörriäisiä...

terv. kari männikkö

Muutama kuva.

Kuten on varmaan tiedossa, niin olen suuri Luonnonystävä ja Luonnonsuojelija, tosin minun Luontooni kuuluu myös tavallinen ihminen harrastuksineen. Tervakoskella on ampumaradan vastakkaisella puolella, tien takana, ajaminen ollut kiellettyä. Luonto kuluu? Kuvassa kaksi takarengasta, joista vain toinen kuluttaa luontoa. Niinpä
Tapsa Seppälä sähkötti:

MOI, Meillä on fillarikisat Sulkavuoressa parin viikon päästä (14.8). Pistätkö mainosta esille sopivassa välissä. T.Tapsa   Mainos peedeeäffänä.

 
Mika Ahola painaa menemään mm-osassa Loveressa. Viikonvaihteessa ajettiin Itskujen omia kisoja. Kari Aho sähkötti ja tässä tarinaa.

27.07.10  Ossi ja Annika. JM-joukkuetapahtuma.

 

27.07.10  Ossi ja Annika. JM-joukkuetapahtuma.

Haapajärven vanhan puukirkon portaat sopisivat vaikkapa trial-jaksoksi. Useille nuorille ne on olleet alku yhteiselle taipaleelle. Lauantaina oli Ossin ja Annikan vuoro. Juha Oja kuvasi ja kommentoi:

Moro, Tässä Ossi ilman mopoa..taitaa olla hevosmies nykyään:)

Juha

Muutama muu kuva.
JM-tapahtumasta lisää tietoa täällä.
 

24.07.10  JM-joukkuetapahtuma. Sastamalan SM-trial. Laatikkokamera. Isä-poika. Ossi avioon.

Jii ja Nasu junailivat JM-joukkuetapahtuman Hanskiksella. Erittäin iloinen asia oli Mikkelissä herännyt trial-innostus. On porukalla käyty Heinä-trialissa ja Muuramen leirillä. Tässä Samppa Lattunen Mikkelistä kuvapoikana. Oli vähän kiire lauantai, muutama muu kuva.
SM-trial jatkuu parin viikon jälkeen Sastamalassa (Vammala). Timo Setälä lähetti kisan mainoksen. Ilmoittautumisaikaa vielä pari päivää, hopi hopi.
Vaatehuoneesta löytyi muutama "aarre". Yksi oli tämä laatikkokamera, joka oli minun ensimmäinen kamera. Filminä puupuolalla ollut 6x9 filmi. Aika mukavaa nostalgiaa. Löytyi sieltä muutakin , mutta niistä myöhemmin lisää.
Arvuuttelu ja myös vastaus. Mitä tekee Lasse, kun Petsku lämmittelee classic-Hondalla? No kerää mansikoita tietenkin.
Tässä piti olla kuva Haapajärven kirkolta. Siinä Ossi olisi astellut portaita alas tuoreena aviomiehenä. Kävi pieni kämmi ja nyt kuvana "portaita ylös" kuva. Mutta kuitenkin varmaan kaikki yhtyvät onnitteluihin!

23.07.10  Doping. Impala. Sateenvarjo. Mauri-viini? Kawasaki+mökki. Kuha. Muuten terve?

Ollut tässä hieman päivitystaukoa. Kesäloma nääs. Mutta mutta ylivoimaisesti tärkein tapahtuma tässä viime päivinä on ollut tämä DOPING. Kaikki, siis kaikki, maailman ihmiset tietävät, että Pohjoismaista VAIN Suomessa harjoitetaan dopingia. Tämän tiedon ruottalaiset ja norskit ovat takoneet ihmisten päihin. Siis Ruotsissa ja Norjassa EI ole dopingia. Ei ole, se (doping) on vain suomalaisille kuuluva ominaisuus. Ei Norjassa ei ei ei. Tämän uutisen täytyy olla suomalaisten salajuoni, koska Norjassa ei ole dopingia. Ja se, että ruottalainen sai jo aikaisemmin tänä vuonna varoituksen, niin on myös suomalaisten pahantahtoisuutta. Uskokaan nyt jo ihmiset, että Norjassa ei ole dopingia, ei tartte tulla mulle muuta väittämään.

Sami ja Jari kävivät Chervolet Impala kesäautolla meillä. Päästiin mukaan cruisailemaan. On se vaan niin pirun hieno!!!
 
Arvuuteltiin näitä vempaimia muutama aika sitten. Kyseessä on herrasmiehen välineet, joilla housunpuntit sidottiin kiinni pyörällä ajettaessa. Puntit olivat leveitä ja varmaan moni meistä vanhemmista muistaa miltä tuntui, kun puntti pyörähti ketjun väliin ja sitten kaaduttiin!! Jostain kummasta syystä useat arvelivat näiden liittyvän naisten pyöriin. No riiuullehan sitä usein aikanaan lähdettiin polkupyörällä. Nämä nimenomaiset klipsit olivat appiukkoni Alpo Saariston. Arvonnassa Lexa Sorsa voitti sontikan ja Lasse Jahn tietokoneen päivityksen.  
 
Meidän yksi "lastenlapsi" koirista on mäyräkoira Mauri. Ja kuinkas sitten sattuikaan, että Villa Canlungo käyttää mäyristä viinipullon etiketissään. Huonolla italiankielellä kääntäisin tuon sanan canlungo=koirapitkä? Tässä linkki tarhan (siis viinitarhan) sivuille
 
 
Tällainen yhdistelmä havaittiin keskiviikkona. Kyllä kait siellä jopa mahtuu nukkumaan. 
 
Peter Lahti (kuvassa taaempi) nappasi komean kuhan.  
 
Niinpä. Täältä niitä saa, jos tuntuu samalta. 
 

13.07.10  Laaja aakee Pohjanmaa. Kalenteri päivitys. Polttarit, taustaa. PM-ilmoittautuminen.

Kari Männikkö sähkötti kesäherkuista:

terve kymis!

 paajaset kari ja leevi kävivät pohjanmaalla testaamassa täkäläisiä trial-maastoja. leevi paajanen ja tomi männikkö treenasivat kari paajasen opastuksella pari päivää yli 30 asteen helteessä. lähetin muutaman kuvan treeneistä. mainitaan vielä että allekirjoittanut on itse ihastunut lajiin kun vaahtosammuttimen mittaisena seurasi eräkareen treenejä samoissa maisemissa 70-luvulla. kesäterveisin : kari männikkö

Maisema näyttää melko samanlaiselta kuin Friisilän kalliot Espoossa! Eräkareen veljekset olivat Friiskun peruskäyttäjiä aikoinaan. Karin lähettämät kuvat.

Sain Frej Österiltä kalenteripäivityksen, sen muutokset ovat JM-joukkuetapahtuma 24.7 Hanskalliolla ja SM-joukkuetrialin uusi paikkakunta Muurame/JMU.
Nyt on paras sekä polttari- että hääaika. Vuonna 1996 tämä kaveri työnteli Six Days Jawaansa (lähe s täydellinen, no pakoputki ja ehkä lamppu puuttuu) hienossa nahkakuula kypärässään Hämeenlinnan Sixin kokkare-iltanana. En tiedä, mutta voisiko kuvasta päätellä, että Sasu Enjala KeMS?
Sasun esiintymisen taustalla oli Hämeenlinnan Sixi! Hieno tapahtuma, jonka ylittämisessä Moottoriliitolla on aikamoinen tehtävä ensi vuonna Kotkassa. Minä pystyn tunnistamaan kuvasta Kajjun, Rammyn, Juhan ja Viljakaisen Pekan aamun touhuissa ennen reitille lähtöä.
Muistutus Norjan PM-kisan ilmoittautumisesta. Tässä linkki. Ja tässä jo ilmoittautuneet.

12.07.10  Viva Espanja, onneksi olkoon Tino!

Jalkapallo- ja motukkamies henkeen ja vereen, Tinolla jo viime kesänä oikeanvärinen takki päällä (vrt, espanjalaisten sininen paita pelissä ja punainen palkintojenjaossa. Kerran vielä Onneksi olkoon  Espanja ja Tino.

09.07.10  Trial-valmennus, kiire-kiire-kiire, nyt ei ole aikaa tuhlattavissa. Mikäs tämmöinen laite on? Valokuvauskilpailu junnuille.

Valmennuspäällikkö Tomi Konttinen sähkötti kiireistä asiaa:

Moi!

Trial Campin yhteydessä 17.-18.7.2010 Sipposen Saku kouluttaa 2. tason valmentajakoulutuksen trialin käytännön osion. Kokonaisuudessaan koulutus on kaksiosainen, johon sisältyy myös yhden päivän kaikkien moottoripyörälajien teoriaosio. Tarkoituksena on kouluttaa kerho- ja yksilövalmentajia viikoittaisiin ohjattuihin harjoituksiin, jotka toimivat niin hyvinvoivan harraste- kuin huippu-urheilunkin erittäin tärkeänä perustana. Lisätietoja koulutuskokonaisuudesta http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/valmentajakoulutus/. 1. tason koulutuksen voi jatkossa toteuttaa ainakin osin myös SML:n pitämänä koulutuksena, lisätietoja http://www.moottoriliitto.fi/?x18689=98874.

 Ilmoittautuminen office@sml.slu.fi, (nimi, kerho, puhelinnumero, sähköpostiosoite)

HUOM!! Käytännön osioon voi nyt osallistua, vaikkei edeltäviä koulutusosioita ole vielä suoritettu. Osallistumalla käytännön osioon sitoutuu kuitenkin myös samalla suorittamaan muut 1. ja 2. tason koulutukset, jotta lajitiedon lisäksi valmentaja hallitsee myös muut taidot, miten lajitietous menee erilaisille kuljettajille perille. Seuraavia koulutuksia järjestetään syksyn 2010 aikana, lisätietoja elokuun loppuun mennessä.

Terveisin / Best Regards

Tomi Konttinen

Valmennuspäällikkö / Chief Coach

Suomen Moottoriliitto ry / Finnish Motorcycling Federation (SML), Radiokatu 20, 00093 SLU, Tel. +358 207 789 965, Fax. +358 9 147 742, tomi.konttinen@sml.slu.fi, www.moottoriliitto.fi

 
Hieman Tour de France'a sivuten:mikäpä tällainen vempain on? On aika harvinainen nykyään. Kai von Platon lahjoittamia sateenvarjoja on vielä yksi jäljellä. Kaksi mahdollisuutta saada se: ilmoittaudu tuolle valmentajakurssille ja kerro tännekin, ensimmäinen voittaa. Toinen on tietää vempaimen tarkoitus!
Moottoriliiton junnujen aktivointikampanja jatkuu hienosti. Nyt alle 16v junnuja kehoitetaan kuvaamaan harrastustaan. Apua saa myös kysyä vanhemmilta. Tässä linkissä ohjeet valokuvauskilpailuun!!! Muistathan myös harjoittelukilpailuun osallistumisen!!
 

08.07.10  Vuohenportti. Heinä-trial kaikuja. Miksei myös endurossa voisi vierailla, tsekkaa nasta keikka?

MP-taidon yhteisharjoitus oli ns. porttitrial. Timo Sirkiä oli tehnyt jaksot ja asetellut portit. Ajankohta vaan on hieman hankala ja varmaan ensi kesänä kannattaisi harkita esim. kahta kisaa elokuussa ja jättää heinäkuu lomailuun? Parikymmentä henkeä oli kuitenkin mukana ja lähes saman verran innokkaita katselijoita. Muutama muu, lähinnä kasvotutkielmia, tässä linkissä. Antti on laittanut kerätyt pisteet finntrialin sivulle.
Kehuskelin Mikko Seistolaa monipuolisesta harrastamisesta Heinä-trialin yhteydessä. Vaan vähänpä minä tiesin. Seistola (87) ja kaverinsa Kimmo Iso-Markku(86) jatkoivat Jyskälästä edelleen ns. Motocrossin Pohjoisen kiertueelle. Ja kyllä crossikin kavereilta sujuu ihan mallikkaasti. Tässä Mylaps'in tulossivu.  Kuva Kari Männikkö.
Mika Vuori sähkötti Säkylän Kuntoendurotapahtumasta:

Ollaan jo ajettu pari vuotta ja suosio sen kun kasvaa http://kuntoenduro.satakuntaenduro.com/main.php?page=home

T:Mika

ps. trialisteja mukaaan

Niinpä! Voisi olla todella mukava kokemus. Kuka uskaltaa ensimmäisenä?

05.07.10  Heinä-trial jälleen. Kalenteri.

Kari Männikkö lähetti hienon kuvasarjan Heinätrialista. Kuvapojan/tytön valinta oli vaikea, mutta päädyin vähän harvinaisempaan trialistiin Mikko Seistolaan. Mikäli nyt ihan oikein ymmärrän, niin Mikolla on melkoista menestystä myös muista motukkalajeista. Nopeasti kuuklaamalla löytyi supermotoa ja mönkkäreitä ja ihan kärkisijoituksia. Lisää tällaisia vierailijoita tai miksei lajiin tulijoita. Tässä linkki Karin kuvakavalkaadiin.

Jussi Rengolla on tunnetusti huumorin sävyttämä tapa puhua. Tuntuu sama tapa tarttuneen myös kirjalliseen esitykseen. Ja sitten kaikkien juttujen perään hymiö ja iso sellainen. =;-).

Terve
Tänä vuonna mulla oli käytössä myös käsiohjelma virheineen sähköisessä muodossa. Täytyy yrittää ehtiä tämäkin saada valmiiksi vaikka viikko ennen kisaa levitykseen.
trv
Jussi

Terve
Nyt korjatut tulokset, Tuukka ja Mikko meni B-nuorissa sekaisin,  excel lajitteli väärin kun pojilla  on samanlaiset pyörät......

Jaksotulokset    Reittitulokset  tulokset htm   pdf

Frej Öster lähetti päivitetyn tapahtuma/kilpailukalenterin. Valitettavasti möhlin ja toivottavasti Frej ei vielä kerinnyt lähteä kesälomalle ja saadaan kalenteri tänne. Siinä näytti olevan kaksi muutosta; JM-joukkuetapahtuma heinäkuun loppupuolella ja SM-joukkuekisan järjestäjä ja tietenkin paikka vaihtunut. Päivämäärää en muista, mutta JMU ja Muurame oli avainsanat.
 

05.07.10  Heinä-trial. XPA. Enduro ja crossi.

Jussi Renko sähkötti Heinä-trialin tulokset:

Terve Paavo
Kisat ja 25 - vuotisjuhlat meni hyvin, kilpailuun ilmoittautui 78 kuljettajaa, starttasi 68 kuljettajaa, ja tuloksen sai 66 kuljettajaa. 17 kuskia ajoi kertalisenssillä. Iltaohjelmassa Heinätrialin konkarit Malmbergin Martti ja Kämäräisen Veijo kertoivat tapahtuman synnystä ja alkuajoista.
Ohessa kierrospisteet, HTM   PDF,  täydennän tulokset jaksokohtaisilla pisteillä pikimmiten.
Hyvää Kesän Jatkoa kaikille!
trv
Jussi

Jussin kanssa käsitelty "intressin" puuttuminen. Kyse oli, että joku oli laittanut viestin Endurospecialin sivuille. Ihan hyvä sinällään, mutta kun olisi laittanut myös Finntrialin sivuille saman. No näillä mennään.

Juha Oja sähkötti uudesta XPA-motukasta: Moikka Paavo,

Tälläistä tuli Xispan tehtaalta mailina..tuli silloin joskus touhuttua pikku Xispan merkeissä maahantuontikuvioissa ja mailiosoitteeni lienee heidän lisstallaan vielä..laita kansalle esille jos jotakuta kiinnostaisi..

Juha Oja

Juhalta tuli samat kuvat, jotka löytyvät myös esim. Todotrialin sivuilta. Sieltä löytyy myös tarkemmat tiedot. Trialscentral on myös esittänyt uutisen.

Kari Aho sähkötti: Mika Ahola voitti Italian mestaruuden!!. Tässä tiedote. Marko Vihriä sähkötti jo muutama päivä sitten PM-crossin peruutuksen. Tiedote.

02.07.10  Heinä-trialin tapahtumat

Kannattaa varmaan seurata Jyväskylän Heinä-trialin tapahtumia ja kuvia täältä. Meiltä vähän niinku intressi lopahti.

30.06.10  Junnut aktiivisina. Harjoittelukisailu (kaikki 5-16v mukaan) alkaa huomenna! Enduro- ja MX-tiedotteita.

MP-taidon junnuklaani tarkkana kuuntelemassa Vuohimäessä tänään, kun "Doctor Lasse" kertoo harjoittelun perusteita. Rehtori von Plato ja lehtori Seppänen myös kuuliaisina.
Tämä tiedote oli jo täällä, mutta muistutetaan nyt vielä Harjoittelukisan aattona. Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen:

Moi!

Nuorten kesäkisa starttaa heinäkuun alussa ja kestää heinäkuun loppuun. Tutustu liitteeseen ja lisätietoja http://www.moottoriliitto.fi/nuorisotoiminta/kesakisa-2010/

Terveisin / Best Regards

Tomi Konttinen

Valmennuspäällikkö / Chief Coach

 

Suomen Moottoriliitto ry / Finnish Motorcycling Federation (SML)

Radiokatu 20, 00093 SLU, Tel. +358 207 789 965, Fax. +358 9 147 742

tomi.konttinen@sml.slu.fi

www.moottoriliitto.fi
Kari Aho sähkötti Mika Aholan kuulumisia. Marko Vihriä sähkötti MX-lajiryhmän kuulumisia.
 

29.06.10  Konstahan se siellä luurasi. Tiedottajien kannattaisi olla tarkempia ettei tule virheitä.

Jaakkovaakko arvuutteli tuossa männäpäivänä Jawa-kuskia ja Jawan tyyppiä. No Pertti "Konsta" Kärhähän se siinä oli Jawan puikoissa. Jawan mallista en tiedä, mutta ns. yksipyttyinen 350 Sixi lienee kysymyksessä. Hieman selitystä; Ensin oli 250ksm ja 350ksm kaksi sylinterinen Jawa Six Days. Sitten jossain vaiheessa tuli ns. isosylinterinen 250ksm ja samoin 350ksm. Koneliikkeen "tehdaspelit" oli tämän lisäksi upotettu CZ-runkoon. Tämän muutoksen vuoksi kytkinkopat piti lyhentää takaosasta. Muistaakseni/tietääkseni Puti Wallden oli silloin noiden "tehdaspelien" rakentaja. Yksi hämäävä versio oli ns. Junak-runkoinen isosylinterinen. Oli ihan kuin "tehdaspeli", mutta runko oli eri, muistaakseni Kari Keinonen ainakin ajoi yhtä. Tuossa yllä Olavi Peltosen musta Cetsi, kuvattu n. vuosi sitten. Tämä runko oli aika lähellä Suomen Koneliikkeen käyttämiä. Olavin CZ on aivan upea!
Moottoriliiton Motocross-lajiryhmä piti neuvonta/koulutus-tilaisuuden tuossa keväällä. Tarkoitus oli mitä mainioin; SM- ja Supercrossi-järjestäjille annettiin toimintaan yhteiset ohjeet. No meikä tietenkin oli kiinnostunut aiheesta, vaikea tietenkin ymmärtää miksi?, kun tilaisuudessa esitellyt powerpointit löytyvät Moottoriliiton sivuilta. 65 kpl slaideja ja yhteen on jäänyt selvä virhe. Kalvossa n:o 29 taitaa olla selvä virhe. Kalvossa on alunperin ollut kohta missä luetellaan mediat, joille EI SAA lähettää infoa (mm. Kymalainen.net). Kalvojen tekijä on sitten päättänyt poistaa ko. kohdan (voisi muuten ehkä herättää kysymyksiä), mutta delete-näppäimen käyttö kuitenkin jotenkin hyytyi ja "Alan media" kohdalle jäi vahingossa sana "Kymäläinen". Paino sanalla vahingossa. Että sillä lailla tämä maailma etenee. Vaan eihän sitä ikinä tiedä vaikka menisin salaa kuvaamaan vaikkapa Hyvinkään SuperCrossia.

28.06.10  Iloiset trialistit. Enduromiesten kesähauskaa.

Marja-Leena Ahvala sähkötti aatonaaton trial-kuvasta:

Tervehdys Paavo,

Heittäisin tuohon "naurukuvaan" liittyen muutaman vastauksen näin lonkalta.

Vuosi 1996 syyskuun alku. Maa Ruotsi. Paikkakunta Kinna. Suomen trialjoukkueelle MM-pronssia. Joukkueessa Tommi Ahvala, Joa Hindren, Jussi Haapanen ja Samuli Magga. Tukijoukoissa ainakin Jommi Ahvala ja taisi olla Heikki Lindqvist joukkueenjohtajana tuolloin. Tuosta yhdestä kaverista en osaa sanoa, vaikka naama tutulta vaikuttaakin.

Nautinnollista juhannus- ja kesä-aikaa kaikille.

toivottaa Marja-Leena

Näinhän se oli tosiaankin. Suomi otti toistaiseksi ainoan trialin mm-joukkuemitalin. Marja-Leenan mainitsemien lisäksi aktiivisesti mukana olivat myös Johan Svensson (Joan ruottalainen reppuri, "tuo yksi kaveri"), Jukka "Tolppa" Pylväs (kuvassa abbaamassa Samulia) ja Sami Hakala. Oli ilo olla paikalla. Meikä kun on koukussa lähes kaikkeen urheiluun, mukaan lukien motukat, skatet ja lumilaudat erityisesti, niin ei hirveästi naurattanut kinnalaisten varoitukset tuolloin.

Aika huumori-ja musikaalistaväkeä nämä motukkaimmeiset. (Muistellaanpa Jukka "Tolppa" Pylvään Euroviisu-juttua). Nyt Naantalin lahja Suomen motukkamaailmalla Mika Vuori sähkötti: Tsekkaa kesäbiisi.

Sika hyvän setin maunot vetänyt

T:Mika

ps. siin on Koivusen Marko (endurohemmo kuvassa)

http://www.youtube.com/watch?v=FCdLgycJg60

24.06.10  Juhannusta vedessä ja lumessa. Jawasakkia. Siikajärven kerätyt pisteet. PM-trial Norjassa ilmoittautumisohjeet.

Juhannusta pukkaa pintaan. Jere ja Jimi pitivät hauskaa tänään vesiliukumatolla Veikkolassa. Junnut kävivät muutama vuosi sitten (yli 10v?) useampana kesäkuuna Norjan kesälaskettelupaikassa Strynissä. Jarno hieman tyylittelee. Näiden kuvien myötä kaikille toivotamme Hauskaa Juhannusta, palatkaa lomilta kotiin turvallisesti.
Jaakkovaakko avusti taas meitä hienosti, Jaakkovaakko: Tunnistatko mantsakuskin?

Tässä lisää mantsa-aiheesta:  Yksi pyörän kuva, ja kaksi kuvaa toisesta pyörästä kuljettajan kera.  Kukahan tunnistaisi pyörän kuvasta mallin tai tyypin, ja kuskin toisista.  Ja arvion siitä, osanneeko tuo kuski tuollaisella pyörällä ajaa.  Tai laitanpa mukaan vielä läheisesti samaan merkkiin liittyvästä härvelistä, tai kahdesta, yhden kuvan.  Tuollaisen laitteen nähtyään totesi eräs harrastaja, että "liikkumisen tarve on ollut  todella suuri".

Terv. Jaakkovaakko

PS. Ensimmäinen kuva on Jämpsän vanhojen pyörien endurotapahtumasta, ja toiset nyt viikonloppuna Muuramen Riihivuoressa järjestetystä Jawasakki -merkkikerhon kokoontumisesta.

Lisään vielä yhden kuvan kysytystä kuskista. Kuva otettu 1995 Puolan Jelenia Gorassa Sixin aikana. Touhukkaan näköinen kaveri keskellä kuvaa.

Matti Soini oli löytänyt taulun takametsästään ja siinä oli ollut Siikajärvellä sunnuntaina kerätyt pisteet.
Tällä kuvalla ei ole mitään tekemistä tämän vuoden PM-trialin kanssa. Siihen palataan tuossa alempana. Nyt vain m-kysymyksiä? Mikä maa? Mikä valuutta? Mikä vuosi? Miksi naurattaa? Miksi kahden maan kansalaisia? Miksi ainutlaatuinen? Saa noita keksiä itsekin lisää!!!
Tomi Konttinen Moottoriliitosta sähkötti tärkeää PM-asiaa:

Moi!

Trialin PM-kilpailujen internet-sivut, lisämääräys ja ilmoittautuminen. Virallinen ilmoittautuminen kilpailuun tulee tehdä em. sivujen kautta. Kuljettajia pyydetään kuitenkin ilmoittautumaan alustavasti myös SML:oon mahdollisimman pian tästä linkistä, jotta saadaan kartoitettua myös joukkueita.

Terveisin / Best Regards

 Tomi Konttinen

Valmennuspäällikkö / Chief Coach

 Suomen Moottoriliitto ry / Finnish Motorcycling Federation (SML)

Radiokatu 20, 00093 SLU, Tel. +358 207 789 965, Fax. +358 9 147 742

tomi.konttinen@sml.slu.fi

www.moottoriliitto.fi

21.06.10  Esimerkillistä nuorisotyötä. Klassikkia Siikajärvellä. On se niin niin niin vaikeaa tuo tiedottaminen.

Suomen ehkä parasta nuorisotoimintaa motukkapuolella tekee HäMK Tampereelta. Lauantaina hämäläiset tulivat joukolla MP-taidon vieraaksi Vuohimäkeen. Iltapäivän yhteistreenit antoivat varmasti kaikille hyviä virikkeitä. Kyllä siellä ajettiinkin poseerauksen lisäksi. Kuva_1, Kuva_2, Kuva_3, Kuva_4. MP-taidon junnuryhmänvetäjä Jarno Seppänen lähetti kuvat.
Matti Soininin takametsissä pörisi sunnuntaina. Perinteellinen Siikajärvi classic-tapahtuma keräsi mukavan joukon harrastajia paikalle. Hiukan tiukahkoilla jaksoilla Juhan Raisu oli vallan mainio menopeli. Lisää näitä mukaan mukavaan touhuun. Muutama kuva ennen laitteiden rikkoutumista.

Pani pikkasen veetuttamaan Moottoriliiton tiedotus viikonvaihteessa. Eero Remes otti ensimmäisen yleiskilpailuvoiton jo edellisessä MM-endurossa, mutta ei siitä Liitto katsonut tarpeelliseksi tiedottaa. Nyt sunnuntaina Remes oli kakkonen ja Seistola nelkku, vaan missä oli tieto? Kaikkein kovin moka Moottoriliiton tiedotukselta oli Antti Hellstenin palkintopallisijoituksen täydellinen unohtaminen. Kaveri ajaa ensi kertaa mitaleille ja ei voi vittu vähempää kiinnostaa näitä moottoriurheilun vihollisia.

Moottoriliitto ryssi tiedotussopimuksen Kari Ahon kanssa alkukaudesta. Kari tekee nyt työtä omille kuskeilleen. Liitto ilmoitti välittömästi, että Nita Korhonen hoitaa tiedotuksen. Nita on muuten Moottoriliiton hallituksen jäsen, että se siitä. Onhan hallituksessa toinenkin tiedotusammattilainen Kata Vuorio, että se siitäkin. Mistä näitä oikein tulee?

Liitto laittoi hakuun viime viikolla viestintävastaavan "viran". Hakijalta ei odoteta moottoriurheilun tuntemusta millään lailla, että se siitäkin jälleen.

19.06.10  Se on siinä.

 
Elämäni ensimmäinen päivä ilman työvelvoitetta. Eiköhän jatketa kuitenkin tätä.  

17.06.10  Trial-junnut mukaan Moottoriliiton heinäkuun treenauskisaan!!! Enduro-harrastajille leiri.

Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen sähkötti tärkeää asiaa kaikille 5-16 vuotiaille trial-junnuille, nyt kaikki aktiivisesti mukaan:

Moi!

Nuorten kesäkisa starttaa heinäkuun alussa ja kestää heinäkuun loppuun. Tutustu liitteeseen ja lisätietoja http://www.moottoriliitto.fi/nuorisotoiminta/kesakisa-2010/

Terveisin / Best Regards

Tomi Konttinen

Valmennuspäällikkö / Chief Coach

 

Suomen Moottoriliitto ry / Finnish Motorcycling Federation (SML)

Radiokatu 20, 00093 SLU, Tel. +358 207 789 965, Fax. +358 9 147 742

tomi.konttinen@sml.slu.fi

www.moottoriliitto.fi
Tomi sähkötti myös enduro-immeisille hienon mahdollisuuden saada ohjausta huippukuskeilta ja samalla tukea Meksikoon lähtevää Sixi-joukkuetta:

Moi!

Enduroleiri kaikentasoisille harrastajille Lopella 10.7.2010. Lisätietoja liitteenä ja osoitteessa http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/valmennusleirit/

13.06.10 ilta  MM-enduro Puola. Illalla myöhään: Timo Myöhänen Andorrassa.

MM-enduro jatkui viikonvaihteessa Puolassa. Mika Ahola teki samat kuin edellisessä osassa Italiassa ja voitti molemmat päivät. Eero Remes otti avausvoiton lauantaina, mutta ei pystynyt vastaamaan Meon vauhtiin sunnuntaina. Matti Seistola nousi kolmen joukkoon lauantaina. Marko Tarkkala paransi hieman tahtia. Junnut Hellsten ja Nikander ajoivat mallikkaasti. Kari Ahon raportti Aholasta. Tuloksia voi tarkastella täällä.
Timo Myöhänen oli mukana EM-sarjan Andorran osakilpailussa. Tässä luokan tulokset.

13.06.10  Sulka-trialin tulokset. Upeita enduroja.

Suvi Hämeen Moottorikerhosta lähetti tulokset. Tässä pdf. Minulle esitettiin pyyntö, että myös C-vapaaluokan tuloksista olisi oma yhteispistetaulukko. Mikäpäs siinä, se lisätty tuonne yhteispisteisiin, myös Lady-cup-pisteet siellä.       

Tunnistatko kuvasta? Vinkkinä voin sanoa, että Turre taustalla ei ole Ruuvin sielunveli! Esitin tuon kysymyksen jokin aika sitten. Sain yhden vastauksen (??????). Jaakkovaakko tunnisti kuvasta koiran:

Morjes Kymis!

Olin tunnistavanani kuvassasi taustalla häämöttävän koiran.  Se ei todellakaan ole Ruuvi, se on huomattavasti suurempi, ja laiskempi. 

Asustelee Morvan majatalon ympäristössä.

Laitan liitteeksi muutamia hienosti entistettyjä mantsapyöriä (omalla aikakaudellaanhan ne eivät olleet vielä enskasta kuulleetkaan?).

T. Jaakkovaakko

Zyntsy1   Zyntsy2   Itskut    Kotari

PS.  Vielä sen verran, että varsinaista kameraa ei sattunut mukaan tuonne Jämpsään, mutta kun valoa on riittävästi, saa tuolla nokialaisellakin yllättävän hyviä kuvia.  Ja noista kuvien kohteista sen verran, että Zundapp (jostakin hiton näppylästä saisi ne pisteet tuohon uun päälle, mutta en enää muista mistä...) joutui kuviin siksi, että Sipilän Juha on kertonut omistaneensa nuoruudessaan sellaisen, otin siitä kuvat häntä varten, italialaiset joutuivat kuvauksen kohteeksi eksotiikkansa ja harvinaisuutensa vuoksi, ja KTM siksi, että itselläni oli juuri tuollainen -75 mallinen, silloin uutena ostettuna, tosin punaisella tankilla.  Edellisen vuoden (-74) ajoin piikin Monarkilla crossia.  Noissahan oli molemmissa, siis sekä KTM:ssä että Monarkissa, se kuuluisa "satavaihteinen" Sachsin kone.

Sitten hieman selitystä: Kaveri kuvassa on Jaakkovaakko, että nyt sitten tunnistatte jatkossa luonnossakin. Tuo Zundapp on tietääkseni Martti Ketelän (Päitsin kilpailunjohtaja) entistämä ja omistama, upea peli, meillä taitaisi joutua olohuoneeseen koriste-esineeksi. Jämsäläiset ovat järjestäneet ns. CC-kisan Himoksella muutaman kerran. Keskus ei enää halunne motukkaimmeisiä paikalle (kannattaako mennä edes talvella?). Onneksi Morvan majatalon maisemista on löytynyt tilaa ja syyskuussa siellä ajellaan kisa, hyvä hyvä.

11.06.10  45 vuotta 10 päivää, siinä se on!!!!

Ailan "mitta" tuli tänään täyteen. Paljon puhuttu suomalaisten työura täyttyi kirkkaasti, EK ja Hallitus voivat olla tyytyväisiä. Perhe ja ystävät onnittelevat!

10.06.10  MP-taidon yhteisharjoitus ja Lassen juhlinta. Sulkavuori C-cuppi lauantaina.

Lasse täytti 70v puolitoista viikkoa sitten. Eilen oli ensimmäinen kerhotapahtuma sen jälkeen. Vuohimäkeen kokoontui iso joukko Lassen ystäviä skoolaamaan ja ajamaan trialia. Kerhon lahjana Lasse sai rengaskerran, jota lupasi ahkerasti kuluttaa. Muutama kuva.  Kerätyt pisteet.
 

09.06.10  Portti-trialia Hanskalliolla. Enduro-juttuja Italiasta vielä kerran. Tekniikassa vielä pientä takeltelua.

Hanskalliolla ajettiin tiistai-iltana kokeilumielessä ns. portti-trialia. Päinvastoin kuin normaalissa trialissa missä kerätään miinus-pisteitä, niin porttitouhussa kerätään plus-pisteitä. Tässä Linkkari kerää mielestäni yhden porttipisteen ajamalla kiven yli. Portin arvo on tuolla ajosuunnassa nähtävissä. Finntrial.fi sivuilla on juttua tarkemmin  säännöistä. Muutama kuva. Kerätyt pluspisteet
Palataan vielä Lovereen. Kuvia ja juttua erikohteista. Tässä kaarretekniikkaa esittelee Laia Sanz. Muutama muu kuva kaarteesta.
Oskari Kantonen kivikossa. Muutama muu kuva sieltä.
Jari Mattila loiskauttaa puroa. Muutama muu purokuva.
Marko Tarkkala ja punapää Busse tukeilla perjantain extriimillä. Väkeä oli ihan mukavasti paikalla, mutta ei minkäänlaista tarjoilua. Muutama muu tukkikuva.

04.06.10 toinen esitys Enduro MM Italia motukat. Antti Hellsten Italian WEC'issä. Sivuston tekniset ongelmat jatkuvat.

Pohjois-Italia on motukkamaailmaa. Kun enduron mm-kisa tulee kaupunkiin, niin kaikki ovat mukana. Jokaisen kaupan ikkunassa oli vanha enduro/luontsa/maantieajo motukka. Me pystyimme raapimaan vain ihan pintaa. Tässä muutama motukka, myös uusi ja Vespa.
Antti Hellsten oli mukana suomalaisista junnuista. Muutama kuva.

04.06.10 SM-trial Jyväskylässä. Junnu crossi-leiri Karkkilassa. Enduron MM Italiassa. Naisten Kymppi. VeVe fudista. Sivuston tekniset ongelmat jatkuvat.

Jyväskylän SM-kisa oli taas jälleen kerran hienosti järjestetty. Laajavuoren alue on kuin nappi silmään tämän laatuisen urheilun järjestämiseen. Kisan tulokset tulossa. Muutama kuva täällä. Kuvapoikana Markus Kulmala hyvässä asennossa vikalla jaksolla. Muutama muu kuva. Jyväskylän tuloksia pdf.  Koitan laittaa SM-pistetaulukon kuntoon lähipäivinä.
Moottoriliitto järjesti crossi-leirin CA-luokan kuskeille Karkkilan Mansikan radalla torstaina. Kouluttajina, päteviä, olivat Tomi Konttinen, Antti Pyrhönen ja Ari Skog. Tässä muutama kuva.
Mika Ahola tyytyväisenä Italian MM-Endurossa tehtyään tuplat: Voitto molempina päivinä.  Vieläkään ei ole ajokuvia, tulevat lähipäivinä. Mutta pieniä kuvakavalkaadeja tässä: Mika Ahola, Marko Tarkkala, Antti Hellsten, Valtteri Salonen. Motukoita uusia ja vanhoja.
 
Aila oli 25. kerta Naisten Kympillä, aikaa kului 65 minuuttia! Aika mimmi. Jarno oli kuvaajana äiskän tapahtumassa. 
Veve fudis jäänyt vähän varjoon, mutta tilanne: Tässä linkki sarjataulukkoon.

02.06.10 Busse esittely Hyvinkäällä. Sivuston tekniset ongelmat jatkuvat.

Uusi Bemari-Husse, Busse (lähikuvat motukastahan jo olivat täällä), esiteltiin tänään Hyvinkäällä. Juha Salminen ja Marko Tarkkala olivat paikalla tukijoukkoineen esittelemässä uusia hienoja pelejä. Pojilla, Marko ja Juha, on myös yhteinen autoharrastus; F-ryhmän takavetoinen BMW rallipeli. Pojat kuskasivat kutsuvieraita ja Marko myös näytti vauhtia Bussella Hyvinkään crossiradalla (ajokuvia tulee kun saan Italian-kuvat tänne). Juha liikkasi, mutta niinhän se tekee yleensä aina, mutta nilkka tuntuu olevan muuten hyvässä mallissa. Seuraava MM-enduro on kuitenkin melko varmasti ohi. Oheisessa kuvasarjassa on muutamia helmiä iltapäivältä. On Salmisten kolme polvea samassa kuvassa, Saara iskän kanssa Bemarin puikoissa, Marko valmiina hyökkäämään F-ryhmäläisellä, päätoimittajat Sami Salonen (Bike) ja Inge Bergquist (Race MC-sport).
Mutta Mutta Mutta mitäs tämä on kun Juha Salminen onkin ajanut Hyvinkäällä? Ja vielä seurapiiritietoa; Salmiset saavat perheenlisäystä syyskuun paikkeilla! Hienoa, onneksi olkoon.
En ole kerinnyt korjaamaan sivuston rakennetta. Viime viikonvaihteen tapahtumat ovat työn alla ja toivottavasti saan tehtyä lähipäivinä. Nöyrä anteeksipyyntö kävijöille.

30.05.10 Teknisiä ongelmia sivustossa

28.05.10 Tänään yksi asia ylitse muiden: Lasse Jahn 70v. Onneksi olkoon!!!!

Lasse täyttää tänään kunnioitettavat 70 vuotta. Uskon, tiedän että kaikki täällä meidän sivulla käyvät  yhtyvät onnitteluihin!!! Kuvassa Lasse 69v vääntää tutulla tyylillä Seutulan classic'issa.
Viikonloppuna Lassen ajoa voi varmaan ihailla Tervakoskella.

27.05.10 WEC-kasvoja ja WEC-tipuja.

Iskä ja poika Remes Italian Loveressa. Muutama muu kasvo.

Katse tiukasti asiaan. Muutama muu ns. birds-kuva.

27.05.10 Ojamon molskahdus.

Anteeksi, onko vesi kylmää? Tällainen päivä tänään Ojamolla. Muutama kuva molskahduksesta.

26.05.10 Six Days Enduroa.

Ennen oli miehet rautaa ja enduroakin ajettiin tandemina! Tiaisen Kari on palannut puoliksi kotiin; BMW-Husqvarnalle. Hämeenlinnan Sixissä Kari ajoi Hussen tehdasporukassa ja Ruikku oli reppumiehenä. Kalpalinnan erikoiskokeen jälkeen Ruikku itse asiassa kiinnittää vyölaukkua Karille. Jos olet näkevinäsi sukset ja osan Joulupukkia kuvan vasemmassa reunassa, niin näet oikein. Se oli joku mainostempaus. Loveren mm-enduroon palataan huomenna, tänään oli vuorossa Sisun tarhan kevätjuhla. Oli muuten hieno tilaisuus.

25.05.10 MM-enduroa Busse. Henry!!! Kuka se siellä? C-cuppi Tampereella. Enduroa nurmikolla.

Lovere oli BMW-Hussen (jatkossa Busse) ensi esiintyminen mm-tasolla. Valitettavasti Juhan loukkaantuminen jätti Juhan pelin varikkopilttuun ulkopuolelle kaikkien tarkasteltavaksi. Ja kyllä kuvaajia ja katsojia riitti kaikille kolmelle päivälle. On se komea peli ja oli todella harmi, että Juha joutui jättämään kisan väliin. Marko Tarkkala ja Andreas Lettenbichler tekivät parhaansa. Markolla oli iskari-ongelmia ja Letti'llä osaaminen tökki, Kari Tiainen: -Letti jarrutti crossitestillä selkäsuorana penkillä istuen mutkaan. Hyvä kuski, mutta trial-tausta vähän tökkii-. Tässä Bussea tarkemmin.

MM-endurojuttuihin palataan päivittäin. Haittaa nuo puutarhatyöt harrastuksia.

Hyysärin (joillekin Hesari) yleisönosastossa oli tänään Henryn kirjoitus. Aika poika tuo Henry.
Jämsässä ajeltiin classic-enduro. Minä en ole ainoa, joka on kiinnostunut myös endurosta. Tunnistatko kuvasta? Vinkkinä voin sanoa, että Turre taustalla ei ole Ruuvin sielunveli!

Tapsa Seppälä sähkötti: MOIKKA !
Seuravana C-cupissa olisi sitten meidän vuoro 12.6.
Tässä mainos.
Terveisin kaikille c-kuskeille ja joukolla mukaan!
Tapsa, HäMK

Crossi tai enduro ruohoalustalla on eri juttu. Suomi-poika ajaa hiekassa luonnostaan, mutta nurtsilla on oltava tarkkana. Sisulla katse tiukasti seuraavaan mutkaan. Ruuvi ei edes uskalla katsoa miten käy.

 24.05.10 MM-enduroa ja selitys.

Oltiin Italiassa, tarkemmin sanottuna Bergamon Loveressa. Ja kuinka yllättävästi siellä oli samaan aikaan enduron mm-kisa! No räpsittiin muutama kuva, yllä pieni näyte, missä Antti Hellsten ajaa perjantain supertestiä. Ompi siis jääneet muut jutut päivittämättä, mutta huomenna tiistaina palataan normaaliin, siis jos joku on normaalia. Ja näitä räpsyjäkin riittää.

19.05.10 ilta Hämeenlinnan Sixi. Juhalla murtuma. Classic'ia siellä sun täällä. Fillari-trialia.

Skannailin taas vanhoja dioja. Tuli tällainen vastaan Hämeenlinnan Sixin loppucrossin lähdöstä. On siinä tunnelmaa. Toivottavasti ensi vuonna Kotkassa päästään samaan. Numerolaattojen väristä vielä, Ossi Mertsalmi kommentoi tuossa muutama aika sitten, että punainen olisi ison luokan väri. Nyt olisin sitä mieltä, että punainen oli Trophy-joukkueiden väri?

Kari Aho sähkötti Juhan loukkaantumisesta viime viikonvaihteen Espanjan kisassa.

Petteri Leppänen sähkötti classic-pisteitä. Fionia Tanska, Kahvimaa Suomi: Ohessa Kahvimaalta viime lauantaina kerätyt kosketukset, stumppaukset ja muut ajattelu- / toimintavirheet. Mukavaa oli ja jaksot sopivia (joka ryhmän mielestä), mutta osallistujia olisi kyllä mahtunut enemmänkin mukaan. Petteri

Mika Mäkinen sähkötti: Moi Paavo!
Kauden ensimmäiset biketrial sm-kisat tuli menestyksellä pidettyä Paraisilla.
Tulokset löytyy tuolta:
http://www.fintrial.com/ Kuviakin lisäilen myöhemmin, kun ehdin käymään niitä läpi.
-Mika Mäkinen-

17.05.10 Beni

Keijo "Beni" Benjaminsson 11.11.1934  -  10.05.2010

Erkki Poutasen kaunis muistokirjoitus

16.05.10 ilta Timo Myöhäsen terveisiä Ruotsista. Juha Salminen loukkaantui Espanjassa. Laia Sanz mukaan MM-enduroon.

Jukka Myöhänen sähkötti naapurista: Terve ! Taas on rankka ja osittain märkä viikonloppu Ruotsin mestiksessä takana ja ollaan kotimatkalla. Lauantaina ajettiin Alen kisa ... Sateessa miltei koko päivä... Tai ainakin se tuntui siltä.  Lopputuloksena kolmen pisteen marginaalilla voitto Timolle.
Tänään jatkettiin sarjaa Kungsbagassa.  Enää ei satanut, mutta liukasta oli...kun koko edellinen viikko oli alueella satanut.  Nyt meni hiukan tiukemmaksi... Voitto ratkottiin nollista... Onneksi Timolla niitä oli pari kappaletta enemmän. Eli nyt on puolet Ruotsin kuusiosaisesta sarjasta ajettu ja Timo johtaa puhtaalla rivillä.
terv. Timo, Jukka ja Harri

Kungsbackan tulokset   Alen tulokset

Juhan debyytti uudella HVA-BMW:llä lupauksia antava, valitettavasti toinen päivä päättyi loukkaantumiseen. Kari Aho sähkötti.

Nais-trialin hallitseva maailmanmestari Laia Sanz on ilmoitettu ensiviikonvaihteen MM-enduroon Italian Loveressa. Mielenkiintoista.

15.05.10 Kaffemaa klassikki. Tervakosken Classic-Finntrial.

Kuvapoikana Kahvimaan Classic'issa Sjömanin Tomppa. Perusteena jälleen kerran kuvankauniiksi rakennettu uusi peli. NSU Max on läpikäynyt asialliset muutokset ja peli tuntui toimivalta. Tomppa itse hieman oudoksui Bultacon ylä teekappaletta, jossa ohjaustanko on aika takapainoisessa asennossa. Lasse ja Eki arvioivat suoritusta. Tarjottiin minulle rahaakin? Vai ymmärsinkö väärin? Saa kukin arvata, että mistä kuvasta. Tässäpä nämä.
Tervakosken Traditionaalisen Classic'in kutsu tässä.

14.05.10 Rollaattoriryhmän kevätajelu. Ulkopuolinen näkemys trialista, siis kerhotrialista.

Rollaattoriryhmän kevätajelu sivusi Panssarimuseota Parolassa tänään. Ryhmäkuvassa vasemmalta: Juha, Paavo, Nisse, Harri, Esa, Veka, Pauli, Anders, Eero ja Pepe. Uskoisitteko, että rollaattoriryhmän yleisin motukkamerkki on Harley-Rollaaddor? On siellä muutama muukin; Hontaa, Jamahaa, Huhtikuuta ei siis kun Apriliaa, Kattoom ja tämä Bemari. Ja oli h-vetin hauskaa 12h 503km. Muut jatkavat vielä kaksi päivää.
MP-taidon yhteisharjoituksista Leena kirjoitti aivan mahtavan tarinan. Tekee näköjään hyvää saada aina silloin tällöin myös aivan ulkopuolinen näkemys. Kiitos Leena!

12.05.10 MP-taidon musiikkiesityksiä yhteisharjoituksissa? Yksi keltainen lähti.

"Katso kengurun loikkaa mies on löytänyt sen" oli hitti 1960 luvulla (Esittäjä: Monica Aspelund ja Four Cats Sävel: Rolf Harris Käännös: Sauvo Puhtila Levytysvuosi: 1960). Meidän (MP-taito) kenguruna tänään Vuohimäessä oli Ossi Nurminen. On muuten komea loikka!! Muita loikkia ja tasaisempaa ajamista tästä linkistä. Vieraanamme tänään oli Leena Kylliäinen, joka toimittaa nettisivustoa www.verkkonummi.fi. Leena sähkötti: Hei ja kiitos!
Minulla oli oikein mielenkiintoinen ja mukava ilta Vuohimäessä. Laji on todella mielenkiintoinen. (Ja sen sanoo ihminen, joka ei ole ikinä ymmärtänyt minkäänlaista moottoriurheilua.) Kaksi asiaa teki minuun erityisen suuren vaikutuksen: se, että eri ikäisten harrastajien toisiaan kohtaan tuntema kunnioitus ja ystävyys oli niin silmiinpistävää ja se, että kilpailuistanne puuttui kokonaan kilpailullisuus, se, että täytyy olla parempi kuin toinen ja voittaa hampaat irvessä.
Ystävällisin terveisin,
Leena Kylliäinen
Verkkonummi.fi

Lienee tunnettua, että meillä on kaksi Keltaista autoa. Toinen niistä lähti tänään vaihtoon ja saimme uuden tilalle eli keltaisia on nyt vain yksi. Todettakoon  tässä noin julkisesti, että se on minun ja Ailan eläkeauto. Oli muuten mukava ja ärhäkkä ajaa Veikkolasta Vuohimäkeen tuolla. Että sillälailla tässä ylpeänä esittelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei mistä toi Possu tuli siihen eteen??????

10.05.10 Naiset mukaan trialiin joukolla.

Trialin-lajiryhmä on tehnyt kannustavan päätöksen naisten saamiseksi mukaan trialiin. Onhan meillä ollut vuosien varrella trialia osaavia naisia mukana, mutta nyt heille on ihan oma luokka. Staffan sähkötti:

Terve Paavo, tiedotus kaikille trialista kiinnostuneille tytöille ja naisille. Seuraavissa kisoissa Vammala 23.5, Tampere 12.6, Tervakoski 4.9  ja Salo 26.9 tulee olemaan oma Ladies luokka. Vaikeusaste jaksoilla  C-yleinen, joka ainakin nyt aluksi on varmaan ihan sopiva. Vammalan kisaan, 23.5,  ilmoittautuminen onnistuu naisten osalta vielä tämän viikon ajan. Trial terveisin Staffan.

 PS. Olisi kiva nähdä myös enduroa harrastavia naisia joskus trialkisoissa, vaikeusaste saattaa olla ihan ok? Jos halukkaita ajajia löytyisi, niin ajopelit saataisi varmaan järkättyä sopivasti, joko lainaamalla tai vuokraamalla.

www.kymalainen.net tulee osallistumaan tähän sarjaan pienellä palkinnolla sarjan parhaalle. Pisteet lasketaan 8, 6, 4, 3, 2, 1.

08.05.10 On se vaan niin väärin, että Suomessa ei anneta riittävästi varoja suomalaiselle jääkiekolle. Mutta onneksi nyt tulevaisuudessa Olympiakomitea, joka muuten ei ymmärrä edes omista lajeistaan yhtään mitään, tulee jakamaan Jääkiekkoliitolle muutaman miljoonan ylimääräistä, että edes voitaisiin pelata tasan Tanskan kanssa. Voi VITTU ja nyt isoilla kirjaimilla. Mitä tästä voitaisiin muuten sanoa? Kuka hullu maksaa Suomen liiga-matseista enemmän kuin viisi euroa? Jussi Jokinen oli ainoa tekijä miksi Suomi ei menestynyt Vankuuverissa. Montako maalia Jussi teki tänään? Mistä näille pelleille yleensä maksetaan mitään? Ei VITTU edelleenkin. Ja huomenna taas kaikki moittii moottoriurheilua, että se sitä sun tätä ja etenkin sitä...........................................................................

08.05.10 ÄSämMät käyntiin Tervakoskella. Brockhöfen kerätyt pisteet. VeVe fudis käyntiin. Jalkatappia pukkaa.

Trial-SM käynnistyi mukavasti Tervakosken tutuissa maastoissa. Sade teki jaksoista aika haastavia ja jopa eliitin kärjellä nähtiin melkoisia pistepusseja. Mielenkiintoista on, että runsain osanotto oli +40v-luokassa! Sen kunniaksi kuvapoikana Kauko Kuusinen uudehkolla nelari  Betalla. Kauko myös lähetti tulokset: html   pdf Muutama muu kuva.
Lasse Jahn sähkötti Brockhöfenin pinnat, mikä merkittävää, niin sakut lähettivät tiedoston! Lasse: Moi, tulin juuri kotiin ja löysin oheisen viestin joten säästyn skannaamisesta. Pitkän kotimatkan aikana huvittelimme laskemalla yhteen syntymävuosi ja kerätyt pisteet: Kulta, hopea ja jaettu pronssi Suomeen ja samalle autokunnalle!
T. Lasse
VeVen miesten fudisjoukkue nousi viime syksynä Helsingin piirin vitoseen. Pari matsia on jo käyty. Tässä linkki sarjataulukkoon.

Jorma Leino ja TEKOPA Oy Karkkilasta ovat tehneet hienon jalkatapin trial-peleihin. Tapit on tehty työkalualumiinista CNC-koneilla. Niihin on upotettu neulalaakeritapit kulutuskestävyyden parantamiseksi. Laakeriholkki on ruostumatonta terästä. Pintakäsittelynä lasikuulapuhallus. Tappeihin on koneistettu "säätövara", jolla tapin asentoa voi sovittaa. Tappeja on kahta korkeutta. Hintaluokka 150€. Tässä lisää kuvia ja yhteystiedot tekijöihin.

02.05.10 Pikauutisia Bröckhöfenista

Lasse Jahn sähkötti: Hannu Alaja ja Hessu Seppälä keräsivät vähiten pisteitä luokissaan.

Lisää tästä ja muustakin kun keritään.

28.04.10 Moka moka moka.

Ei tuossa eilisessä kuvassa aja Mika Ahola vaan (todennäköisesti) Vesa Kytönen, maailmanmestari muuten hänkin. Ossi Mertsalmi pudotti minut maantasalle, Ossi sähkötti: Terve. Eikö kuvassa kuitenkin ole Vesa Kytönen ison luokan Husqvarnalla? Tai sitten Juha Laakso,  olin tuolla kisoissa paikalla koko viikon vaikka en kovin vanha silloin ollutkaan. Eikö punainen pohja kerro että kyseessä on ison luokan pyörä?  Voin olla tässä aivan hyvin väärässäkin, ja mun kuva-arkistot on maalla vanhempien luona. Mutta veikkaisin että Vesku on kyseessä, sen verran skrode kuski, Hanxin ajokamat, Agv kypärä ja Valvoline sponssit..
T.Ossi
Ossi sähkötti sitten vielä lisää ja aina vaan paranee: Tämä löyty Mikan omilta sivuilta, eli siis Mika ajoikin Temmilla jo -96
http://picasaweb.google.com/lupponen/OLDRACEPHOTOS#5364015206217824258
T.Ossi
Minulla oli takaraivossa tässä samassa paikassa Mikasta aikaisemmin jossain julkaistu kuvani. Mutta edelleenkin olen tyytyväinen tuohon kuvan tunnelmaan. On se vaan hyvä, että tulee palautetta selvistä virheistä. Saa sitä muutenkin tietenkin lähettää.

27.04.10 Mika Ahola Hämeenlinnassa. Max Angelma myös Hämeenlinnassa.

On aika jännä juttu, mutta itse olen aina pitänyt Mika Aholasta Hämeenlinnan Sixistä ottamistani kuvista. Tämä "Sieppari ruispellossa" on yksi ehdottomia suosikkejani. Lidl palautti dia-skannerin n. puolentoista kuukauden korjausreissun jälkeen (olivat vaihtaneet yksilön). Tuntuisi taas pelaavan.
Max Angelma sähkötti: Morjens, kävin viikonloppuna kuvailemassa Panssari Cross Country kisoja  Parolannummella. Sääkin suosi ja muutama mainio kuva tallentui kameran  muistikortille :-).  http://www.flickr.com/photos/masse_/sets/72157623819753351/
Tulokset löytyy fin-enduron sivuilta: 
http://www.fin-enduro.com/tulokset/sml10-2/
terveisin,Max Angelma

(Hienoa, että kuvaaminen kiinnostaa nuoria, saadaan uutta kuvakulmaa näihin motukkakuviin)

25.04.10 Juha Epsanjassa. The Mika Vuori Racing Team. Osta classiccia.

Nätti kuva Juhasta. Kari Aho sähkötti Espanjan mestiksestä. Jutussa mainittu uusi BemariHusse näyttänee tältä.
Mika Vuori Naantalista on yksi näitä motukkaurheilun todellisia tekijöitä. Lauantaina ajettiin Vammalassa 6 tunnin MopoEndurance-kisa. Tuloksista löytyy Tiimi, jossa kaksi kappaletta Vuoria. Mites sitten jatkossa? No onhan se kivaa sijoittua edes kolmanneksi perheen piirissä vai mitä Mika?

Kun tuloksia lukee oikein tarkkaa, niin löytyy sieltä tuttu mies trialistakin, jos nyt oikein muistan.

Classic-piireistä tullut muutama myynti-ilmoitus.

23.04.10 Huippu fudista Suomen ykkösstadionilta. Konstan pelit. Markun kesämaa.

Ilmassa on selviä merkkejä, että Suomen fudiksen painopiste on siirtymässä K-nummen Veikkolaan. Paikallinen seura VeVe on asettanut tavoitteeksi välieräpaikan Mestareiden Liigassa 2017. VeVen kotiottelu tullaan pelaamaan Finnair Stadionilla Helsingissä. Veikkolassa on kyllä hieno urheilukeskus, mutta ennusteet sen ruohon kasvamisesta ovat niin heikot, että kansainvälinen  jalkapalloliitto FIFA ei antane pelilupaa sinne (toim. huom. ei sinne antaisi kukaan muukaan). Tänään VeVe halusi tuntumaa tulevaan pelialustaan ja ns. friendlymatch ALC-joukkuetta (Hanssi Lahden porukka) vastaan pelattiin runsaan yleisön edessä. Vapaaliput pois lukien saavutettiin helposti sama katsojamäärä kuin esim. tulevan maanantain Klubi-Walki matsissa. Kuvassa VeVen ehdoton eliitti setvii tapahtuman maksajaa, mutta kannattaa huomata pelaajien ryhdikkyys; kellään ei ole kädet taskussa. Muutama muu kuva tästä seikkailusta.

Vanha totuus on, että jos iskä ajaa Hondalla, niin poika ajaa jollain motukalla. (Voit vaihtaa Hondan tilalle minkä tahansa motukan merkin). Tomi Alajoki sähkötti: kiillotettu honda crf 70 .Konstan eka mopo. ENSIVIIKOLLA OTETAAN SAVUT. (kuvasta löytyy myös kuvan ottaja – mutta mistä?) Terveisin iso-konsta

Minun suuria suosikkeja on tämä "Ilmaston lämpeämishörhöily". Ystäväni Markku Heiskanen sähkötti omia tuntojaan kuvan kera eilen: Kyllä ilmasto lämpenee, huomasin äsken. Kyllä viherpiiperot on oikeassa. (Kuka tuohon on muuten  nyykähtänyt tiilireunan yli?)

21.04.10 MP-taito aloitti kerhoharjoittelut. Erikoinen kaljapullon pohja!

Aleksi alaspäin menossa. MP-taito aloitti todella harjoitella yhdessä. Muutama muu kuva Vuohimäestä. Poijjaat ja tyttelit keräsivät pinnojaaaa.

Kaikenlaista tulee vastaan, kun katselee maailmaa avoimin silmin. Meidän Veikkolan S-Marketista löytyi keppanapullo nimeltä Salitos. No onhan noita ns. meksikkolaisia pitkäkaulaisia. Vaan kun tässä on juju; Osta kaksi ja voit käyttää pullonpohjassa olevaa kierrekruunukorkin avaajaa mukavan nesteen saamiseen. =;-) =;-) =;-) . Tässä vielä selvittävä kuva.

 

19.04.10 Kari Männikön Pälvi-kuvia.

Kari Männikkö lähetti kuvia Tervakoskelta. Kiitos! Tässä galleriaa.

18.04.10  Tervakosken Pälvi-trial aloitti trialkauden virallisesti.

Kauko Kuusinen lähetti tulokset html  pdf. Valitettavasti flunssa esti paikalle menon. Kuvia saataneen hieman myöhemmin.

16.04.10  MM-pisteet persuuksillaan. Luontopläjäys? Myynti-ilmoituksia -83.

Marja-Leena Ahvala sähkötti asiasta: Morjens Paavo, lienee tapahtunut pieni lipsahdus Kari Aholle enduron E3-luokan tuloksissa. Ettei totuus unohtuisi, tässä liitteenä oikeat. Ei tietysti himmennä mitenkään suomalaisten mainioita suorituksia. Kaikille onnea ja tsemppiä tulevissa koitoksissa. Ja MAHTAVAT ONNITTELUT Timo Myöhäselle taidokkaasta kauden aloituksesta. T. Marja-Leena. Selitys: Christophe Nambotin puuttui Ahon sähköttämistä tuloksista. Sama virhe kertautui myös muissa medioissa.

Minkäslainen "elukka" tekee tällaisia koloja puuhun? Lastut tuossa alakuvassa. Ettei vaan olisi se luomakunnan kruunu? Esimerkki Veikkolan rampissa Turun suunnasta.

MP-lehdessä vuonna 1983 oli tällaisia myynti-ilmoituksia. Mites nuo hinnat kääntyisivät tälle päivälle? Toimivasta Tunturi Trial Specialista ainakin maksettaisiin huomattavasti enemmän. Yksi sateenvarjo on jäljellä, joku yo. myyjistä voisi ilmoittautua. Jaa siis ne kaksi muuta varjoa? No Tovi ja Marja-Leena.

14.04.10  Timo Kinnassa. Enduro nostalgiaa. Sähkömoppe? Bemari pojat Portugalissa.

Jukka Myöhänen sähkötti alkukauden terveisiä ja vastasi kysymykseeni miten Timo suhtautui "isoihin" paikkoihin: Terve Paavo !
Yllättävän hyvällä hermolla Timo ajeli ne Italiankin portaat.  Suuri määrä vitosista tuli juuri niissä tilanteissa kun jäi hilkulle portaan reunalle ja muskelit ei vielä riitä ponnistamaan itseään ja mopoa ylös.
Olemme koko talven prepanneet Timoa siihen, että tämä kausi on valmistautumista kauteen 2011 (jos vielä silloin mopoilu kiinnostaa enemmän kuin uppopallo),  jolloin Timo on vanhinta ikäluokkaa EM Youtheissa.  Samoin ajaminen JSM:ssä ja A:ssa on kuitenkin niin paljon rajumpaa kuin B-nuorissa, että ei pidä odottaa pallipaikkoja samaan tahtiin kuin aikaisempina vuosina.... no Kinnassa oli jaksot tehty talven läheisyyden takia teknisesti ajettaviksi, mutta portaita ei kovin kamalasti... ja Timollehan tekniset jaksot sopii kun perustekniikka ja tasapaino on kunnossa.
terv. Jukka 
Muutama kuva Kinnasta.

Nybergin Veikko arvuutteli tätä kuvaa Pitkänäperjantaina Veikkolan Kymppikiskalla. Lähinnä kyse oli motukasta. Tunnistatko? No sehän on tietysti MZ Sport 125. Kuski on Päijänteellä hienosti sijoittuneen Riku Riiheläisen iskä. Näistä vanhoista endurojutskista on tulossa aika pläjäys lähiaikoina.
Mika Mäkinen fillaritrial-puolelta oli löytänyt mielenkiintoisen linkin. Kuten ehkä on ollut havaittavissa niin meikä ei juurikaan arvosta sähköpelejä. Mutta kuitenkin. Mika: Moi Paavo, onko tämä jo entuudestaan tuttu värkki?
http://plugbike.com/2010/03/16/gas-gas-txt-etrail-pro-electric-trials-motorcycle/
-Mika Mäkinen-

Kari Aho sähkötti Juhan ja Markon puolesta tällaisen tiedotteen.

12.04.10 ilta Timo My Ruotsissa. Timo Mo nostalgiaa. Raparipojen kerätyt parannettuina.

Ruotsin ekan mestaruuskisan Kinnan tuloksetkin löytyivät. Eivät saaneet piilotettua kunnolla. =;-D. Timo My aloitti voitolla, niin sitä pitää!

Timo Montonen antoi minulle muutaman kuvan sunnuntaina. Tässä Timo painaa ylös puroa Tammisaaren SM:ssä vuonna 1982. Huomioita kuvasta: Tämä puro, vanhan tien alla, on aivan fantastinen jaksopaikka. Olen joskus nähnyt siinä myös mm-jakson. Mistä näitä saataisiin myös tänään käyttöön? Timo ajaa ns. Oranssi Ossalla, joka oli 250 malli. Niitä tuotiin tuona vuonna kaksi kappaletta Suomeen. Timolla on ajopaitana Ossan neliapiloilla koristeltu paita. Kypäränä se hieno kotimainen Meno, jossa ajan hengen mukaisesti ylös nostettava visiiri. Taustalla on kolme kuskia, onko yksi Saku Sipponen ja yksi Jukka Kuusinen? Tässä toinen kuva, josta paita ja kypärä erottuu paremmin.

Timolla on  kaksi hienoa juttua Yrjö Vesterisestä; Yrjön Maailmanmestaruuden kunniaksi painettu postikortti Ykän nimmarilla varustettuna. MUTTA vielä parempaa Timolla on tuo AS-350 Bultaco omassa tallissa!!!!! Näyttääkö Ykä tuossa aika nuorelta?
Raparipat tarkistivat jalanjälkiä uudestaan Vuohimäessä ja näin siinä kävi: pdf   xls.

11.04.10 Niin klassista musiikkia korvalle.

Classic-tapahtumiin otettiin täksi vuodeksi uusi luokka A, B ja C:n lisäksi kova-Peee (potkulauta). Tommy Underriver sihtaa jo seuraavaa porrasta. Muutama kuva. Lasketut jalanjäljet, laskijoina raparipat Konsta ja Mikko. Toisella lailla lasketut jalanjäljet vaan tällä kertaa laskijoina raparipat Mikko ja Konsta.

10.04.10 Kun oikein vit....taa nää Moottoriliiton amatööritiedottajat, tai mitä ne nyt sitten ovatkaan.

Epsanjassa (huomaa meikän "oikein" kirotus) ajettiin tänään Enduron ensimmäinen MM-osakilpailu. Moottoriliiton sivulla on kisasta tiedote (Kari Aho). Juha Salminen ja Marko Tarkkala ovat olleet kisassa mukana?????????????????? Niin ovatkin. MUTTA MISSÄ ON NIIDEN MUIDEN SUOMALAISTEN TILANNE? Vastaa nyt ihan omilla sanoillasi tänne Kurre mihin ne muut suomalaiset unohtuivat. Teillähän on nyt uusi kv-tiedottaja, missä hänen tiedote? Kerro nyt Kurre ihan omilla sanoilla taas tänne mitä tämä tiedottaja tekee?  Yrittää upottaa suomalaisten ainoan nykyisen menestyslajin suohon?

Olen todella pahoillani teidän puolesta: Matti Seistola, Eero Remes, Oskari Kantonen, Jari Mattila, Jari Pulkkinen, Mika Ahola (oli muuten päivän nopein, mutta sillä ei vielä pääse Liiton sivulle!!!), Valtteri Salonen, Lauri Salonen, Antti Hellsten, teidän Moottoriliitto arvo on NOLLA NOLLA NOLLA. Vetäkääs siitä huumoria kuskit, avustajat ja sponsorit. Hei Kurre ja Halme!!!  Omasta puolestani esittäisin kysymyksen mihin tarvitsemme Juhani Halmetta (Liiton pj) Kurrea (Liiton tj) ja Liittoa (No se on tämä Suomen Moottoriliitto). Juhani ja Kurre voisi vastata, mutta ei heillä ole sellaista osaamista tai kanttia.

09.04.10 Timo M EM-kuulumiset. Vanhaa lunta.

Jukka Myöhänen sähkötti Timon EM-aloituksesta: Tässä selostus. Tässä kuvakavalkaadi. Huomioi Jukan jutussa kuvaajat.

Marja-Leena Ahvala ilahdutti myös meitä: Morjens Paavo, muistui mieleeni noista Vuohimäen lumitalkoista, että on sitä lumisia talvia nähty ennenkin. Tässä pari kuvaa VMK:n (kuva 1  kuva 2)  lumenluontitalkoista Ruskeasannalla 7.4.1984. Iso-Tiksi trialkisat piti järjestettämän huhtikuun lopulla ja tuolloin näytti siltä, että kisat joudutaan ajamaan hankien keskellä. Mutta kuin ihmeen kaupalla maa ehti sittenkin paljastua kisoihin mennessä ihan luonnon voimin. Samanlaista ihmettä tässä ollaan näemmä tänäkin vuonna todistamassa. Samana vuonna muuten kisailtiin trialissa Paraisilla jo 25.3, kuten kuvasta näkyy.

Rattoisaa kevään odotusta toivottaen.  Marja-Leena

Nyt sitten kaikille trial-tietäjille kysymys: Tunnistatko Marja-Leenan kuvista jonkun. Tunnistaneiden kesken (ei tarvitse olla oikein) arvotaan Kai vP:n lahjoittama sateenvarjo.

 08.04.10 Vammalan C-kuskien kevätleiri. Juha ja Marko aloittavat duunit.

Vammalalaiset järkkäsivät Pääsiäishupia c-junnuille. Porukoilla on käytössä kasvihuone, jossa ihan mukavan näköisesti ajettavaa. Karit Männikkö ja Paajanen aktiivisina mukana. Karit raportoivat:  Moi. Muutama kuva Vammalan junnutreeneistä. Paikalle oli saapunut mukava joukko junnuja vanhempineen pitämään yhteistä treenipäivää kasvihuoneella. Sulkasen Jari veti pienemmille treenit aloittaen ulkojaksoilla, jotka lapioitiin pikapikaan esille. "Pienempiä" paikalla oli Jarin poika Aleksi, Seppälän Leevi ja Selinin Santtu. Tosin aloitus oli perinteinen ennen metsäjaksoja eli keilojen kiertoa. Ei voinut kuin ihailla kuinka pikkujunnut taittoivat mopojaan keilojen välissä monen isomman olisi ollut hyvä nähdä moinen tekniikka.

Mannilan Sami otti hieman isommat pojat mukaansa sisätiloihin ja käski pojat pois mopojen päältä. Mitäs nyt, olivat ilmeet ; Eikö tänne tultukaan ajamaan? Nyt poijat ekana venytellään totesi Sami ja sitten pojat venytteli ohjeiden mukaan. Venymiä saivat Seppälän Lari, Lepistön Teemu, Männikön Tomi ja Paajasen Leevi.

Ja sitten mopot pärisemään,.Samin jaksot sai kypärät höyryämään ja totista tekemisen meininkiä aikaan. Ajankulua ei kukaan huomannut, ennen kun Juha Lepistö saapui paikalle soppakattilan kanssa ja

kaikki huomasivat olevansa aika nälkäisiä.

Ruokailun jälkeen osat vaihtuivat. Pienemmät sisätöihin ja hieman isommat ulkohommiin mopojen kanssa.

Päivä oli onnistunut, jos arviointi tehdään kuskien hymyn ja aktiivisuuden perusteella. UPEETA.

Vielä kiitos järjestäjille ja valmentajille. Karit

Juha ja Marko, mitaleille pitäisi päästä huomenna alkavassa enduron mm-sarjassa. Kisat alkavat Epsanjassa Sevillan länsipuolella. Kari Aho sähkötti.

07.04.10 Salon kevät trial-leiri. Appiukon asepuku. Kahta en vaihda

Frej Öster sähkötti: Moi Paavo, liitteessä on kutsu kevät leirille. t. Frej

Appiukko Alpo Saaristo pääsi pois sotahommista 1944. Valtio antoi mukaan (päälle) armeijan kuteet oikein lupalapun kanssa. Laitettiin  rensselit lasivitriiniin tuossa Pääsiäisen aikana. Onpahan muisto Alposta nyt seinällä.

On se vaan hieno tilanne joillakin. Miksei meilläkin? =;-(

05.04.10 Timo aloitti EM-kauden. Pääsiäispupunen?Lappari vai läppäri. Ensimmäinen Montesa-Honda? Eka Tunturi Trial Special?

Timo Myöhänen aloitti EM-trialkauden Italiassa ihan mukavasti. Timo, Jukka ja Harri suuntasivat etelään jo reilu viikko sitten, Jukan lyhyt kommentti silloin: Eli ylihuomenna suunnataan Italiaan ja aloitetaan kausi siellä ekalla EM-Youth kisalla.  Suuria ei kannata odotella... avomaa ajoa ei ole metriäkään alla ja luokkakin on Timolle varsin haasteellinen... mutta ainahan reisuaminen kotiolot voittaa. Terv. Jukka , Timo ja Harri

Lauantain nuorten tulokset. Tällä weppisivulla lisää kisasta. Noin yleisenä toteamuksena kuvien perusteella, mikään ei ole muuttunut. Reppurit edelleen jaksoilla sääntöjen vastaisesti.

Jos tämä herra ei ole pieni Pääsiäispupunen niin kukas sitten? Ylpeä yksinkertainen isoisä Kari Karjalainen sähkötti: Onko yksinkertainen isoisä antanut pahalle pikkusormen? No minä halusin vähän lisää tietoa ja tulihan sitä, Kari: Moikka. Itselles! Kävi pojanpoika kylässä täällä Turussa ja tuli otettua kuva, jossa jannulla on Hondan 200 tlr kädessä, eli samanlainen jolla vanhus leikki muiden samanlaisten kanssa metsissä, eli ei tässä mitään syvällisempiä juttuja ole takana. ps. nuorukainen on 2 kuukautta vanha. yksinkertainen isoisä tulee siitä että lapsenlapsia on vain yksi.Pääsiäis terveisin Kari K Turusta
Jaa'a, mitäs tuohon nyt olisi lisättävää? Ei minulla ainakaan. lapsi on tyytyväisen näköinen, samoin isoisä tuntuu olevan. Muista nyt vaan sitten jatkossakin Kari hankkia nuo motukat hänelle. Itse muistelen, välillä, kaiholla aikaa, kun junnut sanoivat; Anna isä markka. Sitten se juttu jotenkin repesi. Mutta Isot Onnittelut Perheellenne minulta ja varmaan muiltakin täällä.

Taisin lukea jotenkin huonosti Tomin ja Petterin kutsun saapua Vuohimäkeen sunnuntaina lapparin kanssa. =;-D Matti tässä pitelee minun lapparia kuvauksen aikana. Noin yleisellä tasolla tämä interweppi-sanasto aiheuttaa välillä ihan hassunkurisia tilanteita; toinen kaveri saastaa kun samalla toinen säästää, västäräkistä on vähäsen mutta kuinka pitkälti on vastarakista? Koiran kusema? No nämä upeat herrasmiehet olivat kuitenkin tekemässä kesämaata Vuohimäkeen 11.4 tapahtumaa varten. Tässä muutama kuva.

Lasse Jahn heitti taas hieman historiaa. Meillä Suomessa mini-trialia ajettiin kahdessa luokassa C1 eli vakiomopot ja C2 erikoismopot. CeeYkkösessä puritaanisuus oli ihan huippuluokkaa, CeeKakkosessa sai toteuttaa itseää. Kuvassa Lassen Välisalon Tampalla teettämä Montesa-Honda Kalle Jahn'ille. (Olisiko ihan ensimmäinen? Nyt Montesa-Honda mm-tasolla johtava merkki). Motukan perustana Petsku Jahn'in ajama viiskymppinen Montesa. Modifioidussa pelissä Hondan työntötankokone. Piikin Montesan keula ja takaiskarit sen aikaisen muodin mukaan eteenpäin siirretyt. Tässä toinen kuva.

Tällainen peli  tuli vastaan Pääsiäisenä. Omistajan kertoman mukaan alkuperäinen väri tuo sininen rungossa. Muovikate on lasikuitua. Perimätiedon mukaan tämän ei koskaan pitänyt lähteä Tunturin tehtaalta? Trial Specialin prototyyppi? Kuva 2 ja kuva 3.

01.04.10 Jordanian WRC-ralli ja MotoGP.

Aivan uunituore tieto kertoo, että Jari-Matti johtaa, mutta MotoGP:stä on saatu Malesiasta aivan uutta tietoa, nyt lippuja varaamaan Mika Kallion kotikisaan. Kari Aho sähkötti: Moi, Paavo
Nyt se on sitten totta, MotoGP-sarjan MM-osakilpailu saadaan pohjoismaihin vuoden 2012 Juhannukseksi ja mikä näyttävintä, kyseessä on Qatarin tapaan iltavaloissa ajettava yökisa:
http://www.motomatters.com/news/2010/04/01/iceland_to_get_motogp_round_from_2012.html

31.03.10 Omppuviiniä? Tiedottaminen. Kuinka monta? Affenenmaa. Pyrhösen crossijutut.

On se vaan niin mukavaa trialia katsellessa käydä hörppäämässä pienet luxemburgilaiset omppujutut Ailan kanssa. Nyt kun ME olemme osa tätä isoa YHTEISTÄ eurooppalaista juttua, niin saamme tietenkin tänne Suomeen samat OIKEUDET! Saammehan? Kuva jostain 2000 luvun vaihteesta.
Olen saanut palautetta, että pitäisi olla rakentavampi ja Moottoriliitto myönteisempi. Niinpä. Tarkastellaanpa tätä hieman tarkemmin: Huutelin tuossa muutama aika sitten korpeen tätä  Moottoriliiton tiedotusyhteistyön lopettamista Kari Ahon kanssa ja Liitto teki tiedottamisdiilin Nita Korhosen kanssa. Oukei! Hieno homma! Kaikki voittivat??? Mitä tarkoitat Paavo????? No en mitään, enhän tiedä näistä asioista yhtään mitään!

Täällä meillä julkaisin pari kertaa Kari Ahon lähettämän tiedotteen Juhan ja Markon jutuista Espanjassa. Olin tietenkin ylpeä, koska Moottoriliiton mokailu ei juurikaan vaikuttanut tilanteeseen. Näin. MUTTA JOKU TÄSSÄ NYT MÄTTÄÄ? Suomen Moottoriliitto teille yksinkertainen kysymys: Missä on Valtteri Salonen? Kurre, sähköpostiosoite on tuossa vasemmalla, saa myös Juhani Halme vastata, mutta epäilen, että Teidän näppäimistöstä ei löydy sopivia kirjaimia.

Erkki Poutanen pitää enduroon keskittynyttä nettisivustoa. Erittäin ammattitaitoista ja ajantasaista. Erkkikin vit...ttuntui, ymmärtääkseni erittäin lähellä Moottoriliittoon oleviin piireihin.  Lue tästä.

Tuli aikanaan oltua yhteistyössä aviisin Racing Star kanssa. Niinpä. Pitäisi olla parempi ymmärtäminen. No kuitenkin huijasin muutaman motukkaimmeisen hymyilemään lehden kanssa. Tunnistatteko kavereita? Ei mitään väliä, kerron täällä jossain vaiheessa, mitäs noi nyt olis sitten saavuttaneet, tai............! Niin se varsinainen kysymys piti olla, että kuinka monta yhteensä?

Yläkuvassa iskä Altsu ja poika Joa näyttää osaamista Maarianhaminan Pääsiäisleirillä. Alakuvassa meidän Jarno esittelee samalla Fantic'illa kuin Altsu takiksella ajoa. Noin se ainakin silloin aika usein päättyi.

Tapio Vuori sähkötti: Antti Pyrhösen tilanteesta.

28.03.10  Päitsi 6xTimonen. Bemaripojat edelleen Espanjassa.

Vanhassa mainoksessa kysyttiin: "Koska vaimonne sai viimeeksi kukkia?" Kääntyi sitten muotoon: "Koska vaimonne viimeeksi söi kukkia?" Onko tässä kuusinkertaisen Päijänne-voittajan salaisuus: "Koska Heikki viimeeksi söit mikrofonin?" Mestarilla on aikaa tehdä rengashommaa hymy huulilla ja samalla vastailla toimittajan uteluihin. Tässä Timonen täydessä touhussa Jämsän tauolla. Muutama tuokiokuva ja ajatus perjantai/lauantailta, ajokuvia kyllä löytyy pilvin pimein muualta netistä.
Kari Aho sähkötti Juhan ja Markon seikkailuista Espanjassa.

24.03.10  Päitsi lähestyy, sankaritarinat lähtökuopissa, diat kertovat.

En ole tietenkään satavarma, että tässä spooraa Samuli Aro, mutta näin muistelen. Taisi olla ihan niitä ensimmäisiä kosketuksia enduroon Samulilla. Crossi-ura ei oikein edennyt ja enduro kokeilu tuotti heti tulosta. Muistelen, että se hyvinkääläinen motukkalehti sai jopa mainoksen Ykkös-MP:ltä tämän kuvan perusteella? Viikonvaihteessa Samuli täräyttää lumelle aivan toisista lähtökohdista, mutta edelleen spooria ajetaan samalla tekniikalla.

Tällä miehellä on aina hymy herkässä, kun alla on motukka ja kilpailutilanne, A-luokan numerolaatta ja vauhti ihan expertti-luokkaa! Mauno Suni täräyttää tuossa samassa lumiendurossa kuin Samuli yllä. Kuvan otosta on ainakin n. 14 vuotta ellei enemmänkin. Eli nyt Manu on 66v ja lähtee Päitsille.

22.03.10  Bemari-pojat Epsanjassa. Dougie saunassa?

Kari Aho sähkötti Juhan ja Markon ekasta Epsanjan mestiksestä. Tässä linkki.

Dougie Lampkin mainostaa Goodwoodin heinäkuun alun vauhtijuhlia mm. saunassa!

20.03.10  Fillari-juttuja ja Tanskan Classic-trial.

Fillari-trialin puuhamies Mika Mäkinen sähkötti: Tere Paavo!
Saimme katsottua kauden biketrial kalenterin vuosikokouksessa kuntoon, sitä voi tarkastella tuolta ->
http://www.fintrial.com . Valitsimme myös uusia jäseniä hallitukseen, niitä taas voi tarkastella yhdistyksen kotisivuilta -> http://www.biketrialsfinland.fi . Yksikään jäsen ei muuten ole samalta paikkakunnalta kotoisin (tietääkseni), eli koko Suomi on hyvin laajalti vaikuttamassa toimintaan :)
-Mika-

Olen yríttänyt tehdä Classic-sivuja "lopulliseen" muotoon. Toivottavasti onnistuisi ihan lähiaikoina, saataisiin nämä classic-jutut ihan oikealle foorumille.

Hans Jørn ja Petteri sähköttivät: Ohessa toukokuun alkupuolella pidettävän Tanskan Fionian Classic Trial tapahtuman kutsun ja ilmoittautumislomakkeen.

Terv. Petteri

From: Hans Jørn

Sent: Tuesday, March 16, 2010 7:05 PM

Subject: Fionia

 Hi Trialclassics, Please spread the word. Bitte weiterleiten. Med venlig hilsen

 Linkki Etusivunjatkoon.